8. desember 2023 19:15

Foto: Pål A. Næss

Moving day i euruopaturneringen Porsche European Open ble en begredelig affære for 23-åringen fra Drammen Golfklubb. Feltets eneste gjenværende nordmann ble plukket ut av feltet.

Siste runde i Tyskland denne uken skulle gjennomføres med 79 spillere, hvorav Drammen-spilleren var den 78. Imidlertid ble feltet redusert til 74 spillere før siste runde, og Krogh ble plukket bort sammen med Jbe Kruger fra Sør-Afrika, Nick Cullen fra Australia Nicolai Højgaard fra Danmark og Luca Gianchetti fra Itlala .

Allerede etter to runder kjente han at ikke alt fungerte optimalt, fortalte han på sin Facebook-konto:

— Jeg er ikke helt fornøyd med spillet så langt, så jeg må opp noen hakk i helgen for å hevde meg.

i Tyskland

Før siste runde leder Richard McEvoy fra England og Bryson Dechambeau fra USA på -12, ett slag foran landsmann Patrick Reed og Mathias Schwab fra Østerrike.

Se også: Livescoring fra Porsche European Open


Runde 2: Krogh eneste nordmann videre

Da de øvrige tre feilet i andre runde av euruopaturneringen Porsche European Open gjennomførte 23-åringen fra Hokksund en andrerunde på nivå med den første. Og klarte cutten.

Selv om det ikke akkurat har vært to runder på skinner for Kristian Krogh i Tyskland, så har de i det minste vært jevne resultatmessig.

Førsterunden på en under par, 71, og andrerunden på par, 72, har til sammen inneholdt syv birdier, fire bogeyer og én dobbelbogey. Altså -1 totalt, som plasserer Drammen-spilleren på delt 50.-plass halvveis.

Han har et godt grunnlag for avansement i helgen: Det er tre slag opp til topp-25, fem slag opp til topp-10, åtte slag til pallen og ni slag til ledende Bryson Dechambeau fra USA.

 

Tungt i Tyskland for de øvrige tre norske

Eirik Tage Johansen fra Stavanger GK forbedret seg åtte slag fra torsdag til fredag. Men tre under par 69-runden måtte vært to slag bedre fro at det skulle bli helgespill på sididisen.

Vår bestemann etter første dag, amatøren Viktor Hovland gikk på en skikkelig smell som sendte ham 110 plasseringer nedover listen: Fra sjette- til 116.-plass etter åtte over par, 80. Som  ga +4 og misset cut med fire slag.

Andreas Halvorsen hadde  én over par, 73, i bagasjen etter første dag, og forlot turneringen med en fem over par 77-runde fredag.

 


Runde 1: Hovland åpnet på sjetteplass i Tyskland

Amatøren fra Miklagard Golf viste hva han er laget av, og smelte til med fire under par, 68, i sin debut på europatouren i Porsche European Open. De tre andre norske var mer beskjedne.

Viktor Hovland leverte en bogeyfri runde i Tyskland med birdier på hullene 2, 5, 9 og 18. Forøvrig stod det bare par på scorekortet hans for fire under par, 68.

Med det ligger han på delt sjetteplass, to slag bak storstjernen Bryson Dechambeau, amerikaneren som er kjent for å spille med køller der alle er like lange.

Kristian Krogh er nest beste nordmann på delt 43.-plass etter en runde på én under par, 71.

Andreas Halvorsen brukte to slag mer på delt 91.-plass. Formspilleren den siste tiden, Eirik Tage Johansen, fikk det ikke helt til å stemme med fem over par, 77, på Green Eagle-banen i Hamburg. Cutten er stipulert til å havne rundt par.

Se europatourens videoanalyse av Hovlands nye sving i Tyskland

Viktor Hovland har endret baksvingen ved å gjøre en pause på toppen. Det er uvanlig, men gir ham ekstra moment, mener tv-kommentatorene.

https://www.facebook.com/TheEuropeanTour/videos/10155529634920969/

 

Kommentarer