Fikk du med deg de dramatiske bildene med løpere i nesten 140 kilometer i timen i  Hahnenkamm-rennets målschuss i Kitzbühel i januar? Nå begynner det å tine nedenfor målomrdået til Die Streif, og snart begynner det å spire og gro både på greener og i fairwaykanten til Golfclub Kitzbühel nede i dalbunnen.

Nå begynner det å tine nedenfor målomrdået til Die Streif, og snart begynner det å spire og gro både på greener og i fairwaykanten til Golfclub Kitzbühel nede i dalbunnen.

Men snøen ligger fortsatt meterdyp i Mausfalle, Steilhang og alle de andre delene av det som, når de kommer etter hverandre, blir til verdens mest fryktede og berømte utforløype.

ET ROM MED UTSIKT: I forgrunnen A-Rosa Resort med green 8 og 9 på Golfclub Kitzbühel. Toppen midt i bildet er Hahnenkamm, mens målschussen til Die Streif kommer ned over spiret til høyre.
ET ROM MED UTSIKT: I forgrunnen A-Rosa Resort med green 8 og 9 på Golfclub Kitzbühel. Toppen midt i bildet er Hahnenkamm, mens målschussen til Die Streif kommer ned over spiret til høyre.

Normalt kan du i hele april nyte den utrolige kontrasten av sylskarpt skareføre og sylskarpe hullkanter. Og med et par gode morgenomganger i skiheisen i flere tusen meters høyde gjør det egentlig ingenting at golfbanen bare har ni hull.

Når du etter runden sitter med en weissbier på klubbhusterrassen og skuer over mot målschussen til Die Streif, og tenker på at du har ploget ned der i Didier Cuches skispor, ja, da er livet neppe bedre noe sted.

Luksus i alle ledd

Det å kombinere golf og ski på denne måten gir i seg selv et luksuskick. Om ikke det er nok vil et eventuelt opphold på Grand Spa Resort A-Rosa, som eier Golfclub Kitzbühel, gi deg mer lukusfornemmelse i løpet av en helg enn de fleste opplever i løpet av et helt liv.

Kanskje nettopp følelsen av å bli pleiet, enten i overført betydning av kelneren i spisesalen eller i direkte betydning av massøsen i spaet, er det som gir litt ekstra futt i en ellers overarbeidet sjel?

Ikke vet vi, vi er ikke medisinere. Og ikke er det så viktig å vite, heller. Det handler jo om å føle. Enten det er snakk om stålkantenes grep i skaren eller følelsen rundt de ganske små og tricky greenene på golfbanen.

 GODE GOLFKAMERATER: Peter von Foerster (f.v.), Stephan Eilebrecht-Kemena og Klaus Lichtenauer spiller utallige runder sammen på Golfclub Kitzbühel hvert år.

GODE GOLFKAMERATER: Peter von Foerster (f.v.), Stephan Eilebrecht-Kemena og Klaus Lichtenauer spiller utallige runder sammen på Golfclub Kitzbühel hvert år.

Golfclub Kitzbühel er derfor en bane de fleste vil spille bedre andre gang. Da vet du hvor du skal og hva som venter. Ikke minst kan du stålsette deg for stigningen opp til sjette tee. Det er da du skjønner at alpegolf kan ha sine sider. Bratte sider.

Til gjengjeld er luften klar og utsikten fantastisk over til den andre siden av dalen, der Lund Svindal & co så fryktløse kaster seg utfor hvert år i januar.

Selv nøyer jeg meg med å kaste meg utfor sjuende fairway etter et utslag som får mine tre nye, lokale venner Peter, Stefan og Klaus, til å bryte ut i spontan applaus.

Jo da, livet har sine sider. Og i Kitzbühel er de fleste av dem lyse …

 

BO

Golferen.no ble tatt godt vare på på Grand Spa Resort A-Rosa Kitzbühel
Ried Kaps 7
6370 Kitzbühel
Østerrike
T: + 43 (0) 5356 65 6600
E: kitzbuhel@a-rosa-de
Luksushotell fra 2005 med 115 rom og 35 suiter med utsikt til den berømte utforløypen. Flere pakketilbud med og uten spa, med og uten golf. Be om tilbud.
GOLF
Golfclub Kitzbühel