Alt er på skinner dagen før Espen Kofstad starter i sin første turnering i 2016. Han har strategien klar for Joburg Open på Royal Johannesburg & Kensington GC. SE VIDEO.

— Nei ikke noe spesielt, svarer Espen Kofstad på spørsmålet om han har lagt noen strategi før første runde på den korteste av de to banene ukens turnering spilles på, West Course.

Men så får han tenkt seg litt om:

— Det blir jo lav vinnerscore (som oftest nær -20, rekorden er -27, red.anm.), så jeg får spille bra på par-5-hullene, og ta vare på sjansene når de kommer på resten, sier Kofstad om viktigheten av å ha en ikke for aggressiv spillestil.

Oslospilleren snakker av erfaring, dette blir hans niende europaturnering i Sør-Afrika. Gresset på fairwayer og i roughen er nesten alltid med det fryktede kikuyu-gresset, som Proffene kaller could kill you.

Kikuyu-gresset er perfekt å spille fra på fairway, men ekstremt seigt når det gror i rough-lengde.

— Flotte greier, sier Kofstad, med en stor porsjon sarkasme, om hvordan det er å slå fra roughen her.

Sekvenser á to

Mye går opp i to for 28-åringen for tiden. To turneringer fikk Espen Kofstad med seg i innledningen av 2015-sesongen før ryggen slo seg vrang.  Etter åtte måneders skadefravær kom han tilbake, og fikk to turneringer til før ryggen på nytt sa stopp.

Nå står han på startstreken til sin andre turnering i 2016-sesongen, som startet i Sør-Afrika før jul. Planen for sesongen er å veksle mellom to turneringsuker og to friuker av hensyn til ryggen.

Også ukens turnering går opp i to. Royal Johannesburg & Kensington GC har to baner, og turneringe spilles på begge. Kofstad starter med en runde på West klokken 11.00 norsk tid torsdag. Foretrekker den ene banen framfor den andre?

— Nei, vil ikke si det. East er jo en bedre bane fordi det er mesterskapsbanen, men West er jo 100 prosent solid den også.

Høyden gjør de lange banene kortere

Mesterskapsbanen er 7020 meter med en par på 72, West-banen 6609 meter, med en par på 71. Lengdene høres sinnssvake ut ved første ørekast. Johannesburg ligger imidlertid 1600 meter over havet, og ballene går lenger i den tynne luften.

I praksis utgjør det rundt ti prosent, og medfører at østbanen kan sammenlignes med en bane på 6300 meter, vestbanen med en på 5950 meter.

Det er overkommelig, men likevel langt fra noen vanlig tur i parken. Som til alt overmål er beplantet med could kill you-gress  …

Trykk på bildet under saken, og se videoen fra Kofstads Instagram-konto, der han chipper fra kikuyu-gress som forberedelse til ukens turnering.

Se også: Livescoring fra Johannesburg

https://www.instagram.com/p/BAUSisZLAvd/?taken-by=espenkofstad