Med to under par for dagen, og -14 totalt, tok en fornøyd Espen Kofstad sin første topp-10 for sesongen. På vei hjem til Norge stopper han for sikkerhets skyld i Dubai et døgn.

— Ja, jeg er fornøyd med uken. Det var bra forhold i dag, og de andre spilte veldig bra, sier Kofstad til Golferen om siste runde av Dimension Data Pro-Am i gjesteopptredenen på Sunshine Tour.

— Men de andre spilte veldig bra i dag, legger han til. Med -14 for turneringen endte 28-åringen på delt niendeplass, sju slag bak vinneren George Coetzee, som var ett slag foran Dean Burmester,  også han sørafrikaner.

Hjem via Dubai

Kofstad står på femteplass på reservelisten til kommende ukes turnering i Perth i Australia. Han regner  ikke med å rykke nok opp til å komme inn i turneringen.

— Jeg kommer nok ikke inn i Perth, og drar hjem. Men jeg stopper er i Dubai i 24 timer i tilfelle noe endrer seg for Perth-turneringen, sier han.

Etter turneringen i Australia beveger europatouren seg til storturnering i Thailand, og så til India og Indian Open 17. til 20. mars.

— Å komme med i Thailand ser umulig ut, så India blir neste, avslutter Espen Kofstad.

Se også: Resultater fra Fancourt


Runde 3: Var «flink» på en knalltøff dag i vinden

Med to under par for dagen, og -12 totalt, er Espen Kofstad med i toppkampen om pokalen i Dimension Data Pro-Am. Søndag har han bestemt seg for å spille aggressivt.

— Ja, jeg var flink i dag. Banen spilte veldig vanskelig på frontnine, forteller Kofstad fra Fancourt på Garden Route i Sør-Afrika.

— Fra hull 3 blåste det hardt inn og fra venstre, hele veien inn. Femmerjern var 155 meter; det blåste i hvert fall to køller, forklarer han.

Etter scorekortet å dømme så det ikke ut til å ha vært en spesielt vanskelig dag for Kofstad. En bogey på hull 4 i den kraftige vinden får man tåle. Deretter ble det resten par samt tre birdier for to under par, 70, i kulingen. Sterkt!

Med -12 er han  på delt femteplass, ett slag bak tyskeren Alexander Knappe, og tre slag bak den sørafrikanske trioen Darren Fichardt, George Coetzee og Dean Burmester.

På birdiejakt!

Når det gjelder strategien for søndagen, er oslospilleren krystallklar: Han går for seier!

— Jeg skal prøve å gjøre birdie på alle 18, og se hvor det tar meg. Hvis været er bra selvfølgelig. Om det blir en lang eller kort putt bryr jeg meg ikke om. Jeg spiller smart, og prøver å sette putten, lyder 28-åringens programerklæring for søndagens finalerunde.


Runde 2: «Forferdelig uflaks to ganger. Resten konge!»

Med dobbelbogey på hull 2 og ny dobbelbogey på hull 3 så det ikke lenger så lyst ut for Espen Kofstad i Dimension Data Pro-Am. Men han kom tilbake så det suste!

— Det var helt forferdelig uflaks to ganger bare, svarer Espen Kofstad når vi spør ham hva i all verden som skjedde på hullene 2 og 3.

— Jeg var 50 centimeter fra å lande over bunkeren, og ende opp tre meter fra flagget. Men ballen spratt bakover, helt inntil bunkerveggen, så jeg hadde ikke slag, forteller Kofstad om hull 2. Og forklarer hvorfor det ble dobbelbogey ut av det:

— Det er greit nok å havne i bunker, men ballen trengte ikke sprette bakover slik at jeg ikke fikk plass til å kunne ta køllen bakover for å slå. Jeg måtte jo slå vekk fra hullet, sukker han oppgitt.

På det neste hullet var 28-åringen fra Oslo GK uheldig igjen:

— På hull 3 lå jeg plugget i motbakken midt i fairway, og slo et dårlig til slag venstre for greenen bare. Men fikk en helt usaklig baseball-lie på dette hullet, flirer han oppgitt.

Tok fram storspillet

Men deretter gikk det bogeyfritt og på skinner for Kofstad, som kunne føre én eagle og sju birdier på kortet i tillegg til sju ganger par.

— Ja, jeg spilte fint, sier han om de siste 15 hullene. Der sekvensen fra hull 12 til 16 var mest imponerende: Birde-eagle-birdie-birdie-birdie; altså seks under par på fem hull.

Med det ble det fem under par for andre dag på rad. Med -10 ligger Kofstad på delt sjetteplass med -10. Julien Guerrier fra Frankrike leder på -13.

Lørdag og søndag venter Montague-banen, som Kofstad ennå ikke har spilt. Men tilbakemeldingene forteller om en bane som minner om Outeniqua-banen Kofstad spilte torsdag.

 


 

Runde 1: To slag bak teten, alt funker bra

Espen Kofstad spiller Dimension Data Pro-Am på den sørafrikanske touren denne uken. Han åpnet med fem under par, 67, og ligger på delt tiendeplass.

Det er en fornøyd Espen Kofstad Golferen får tak i etter åpningsrunden på Outeniqua-banen på Fancourt i George på den sørfrikanske sørkysten.

— Jeg spilte fint i dag. Det meste funket bra synes jeg, sier Kofstad om runden, som bestod av én eagle, på hull 17, én bogey, på hull 18, fire birdier og resten par.

På tre forskjellige baner

Dimension Data Pro-Am spilles på alle de tre banene på Fancourt, kanskje Afrikas flotteste og mest komplette golf-resort. Banene er ganske forskjellige, og så langt har Kofstad vært heldig med trekningen.

Dagens bane, Outeniqua, er den korteste, og regnes også som den enkleste blant de tre. Det er alltid fint for selvtilliten å komme godt i gang. Fredag klokken 7.00 venter den tøffeste banen, The Links, vertsbane for Presidents Cup i 2003.

Det er en bane som ned til minst detalj er en kopi, signert Gary Player, av en britisk linksbane. Med unntak av at det kanskje er noe mer vann i spill en britene er vant til.

— Men dersom det ikke blåser, er den jo ikke vanskelig. Får se på været, sier Kofstad. Og blir glad over å høre at Golferen allerede har sjekket værmeldingen for i morgen tidlig: Flau vind fra vest, 2 meter per sekund.

— Digg! gliser Kofstad, som skal lade opp til fredagens runde over en middag med Tyrifjords daglig leder, Derek Crawford, som har hus på Fancourt.

Høyt nivå

Sunshine Tour har fire turneringer felles med europatouren. Men de øvrige turneringene ligger noe under den europeiske touren når det gjelder premiesum.

På Fancourt denne uken ligger det 2,8 millioner kroner i potten, og det er et knallsterkt startfelt med mange av de beste sørfrikanerne. Turneringen ledes av Brandon Stone, som allerede har vunnet på europatouren i år.

I topp-10 ellers finner vi navn som Darren Fichhardt, Hennie Otto, Jaco van Zyl, Dylan Frittelli. Og altså Espen Kofstad, som har mange sterke navn bak seg.

Dimension Data Pro-Am kan altså både bli en god test, og noe å bryne seg på for Kofstad …