Foto: Jan E. Espelid

Golf-Norge har i flere måneder visst at Espen Kofstad på det nærmeste var klar for opprykk til europatouren. Men etter challlengetourlns finale på Mallorca er det offisielt at 34-åringen har plass på European Tour 2022.

I 2013 deltok Espen Kofstad i 30 turneringer på europatouren. Med stadig flere problemer med sin dårlige rygg skulle det vise seg å bli den hittil siste fulle sesongen på høyeste europeiske nivå.

Nå er oslospilleren endelig fullt restituert, og tilbake på European Tour etter tolvteplass på årets Road to Mallorca-ranking. Der rykket de 20 beste opp etter finaleturneringen Challenge Tour Grand Final.

«Kan virkelig satse»

Til European Tour forteller Kofstad at han gleder seg til å returnere øverste nivå:

– Det betyr alt å returnere til europatouren. Jeg har hatt så mange skader og problemer, men min seier i Danmark (i årets sesong) fortalte meg at jeg var på riktig spor, og jeg kan nesten ikke vente med å konkurrere mot de beste igjen. Jeg føler meg så mye bedre forberedt denne gangen, Sist jeg spilte en turnering på europatouren var i 2019, og da hadde jeg ikke spilt mye golf det foregående året. Denne gangen har jeg hatt en hel sesong med turneringsspill, og jobbet med den mentale siden av spillet mitt, så jeg kan virkelig satse.

Finalen ble vunnet av danskeMarcus Hellingkilde på -8, ettslag foran dire spillere. Espen Kofstad endte på delt 18.-plass med -1. Hellingkilde vant også rankingen

Også Kristian Krogh var med i finalen, som han måtte vinne for å klare europatour-kortet. Men det endte med delt 21.-plass på +1,

Det ga 25.-plass på rankingen, og nok en sesong på Challenge Tour for drammenspilleren.