Etter alle solemerker blir UBS Hong Kong Open Espen Kofstads første turnering som europatourspiller. «Det ser ut til at jeg får en invitasjon dit,» sier han til Golferen.no
kofstad-debuterer-i-hongkong

MED BEGGE TROFEENE: Espen Kofstad med de to synlige bevisene for seier i tourfinalen og sammenlagtseieren på årets Challenge Tour. Men det blir ikke lange ferien han får før alvoret begynner igjen.

kofstad-debuterer-i-hongkong

kofstad-debuterer-i-hongkong

ESPEN KOFSTAD:
Født: 11. august 1987
Sivilstatus: Kjæreste
Klubb: Losby GK
Ble profesjonell: 2011
Karriere: 2011: Nr. 35 på challengerankingen. Ett slag fra å kvalifisere seg til europatouren på Q-School. 2012: To challengeseiere Hilton Acaya Open og Apulia San Domenico Grand Final. Vant Ortder of Merit på challengerankingen.

kofstad-debuterer-i-hongkong


De siste dagene etter sammenlagtseieren på challengetouren har vært «helt ville» forteller Norges nye golfyndling.

Nå er han på vei hjem for noen rolige dager med kjæresten, lett trening og så ut på tour igjen.

— Jeg har plass i South African Open, men reiser heller til Hongkong om jeg får invitasjonen det snakkes om, det er en dobbelt så stor turnering.

De to europaturneringene går parallelt, fra 15. til 18. november. Turneringen i Sør-Afrika har 7,5 millioner i premiepotten mens det i Hongkong-turneringen spilles om nesten 12 millioner kroner.

Om Kofstad havner i Hongkong, så er det en turnering der det har vært gode norske resultater tidligere.

I 2001 knivet Henrik Bjørnstad i lederballen med årets Ryder Cup-kaptein Jose Maria Olazabal. Spanjolen regner fortsatt innspillet på hull 18 siste dag som karrierens beste, og Bjørnstad måtte nøye seg med andreplassen, ett slag bak.

Kofstad utelukker slett ikke at han kan kopiere, kanskje toppe, sin mer meritterte landsmanns Hongkong-prestasjon.

— Jeg føler at jeg endelig har total og full kontroll med det jeg driver med. Slik det har utviklet seg i høst føler jeg spillet mitt har fått en ny dimensjon.

Espen Kofstad lander på Gardermoen sent mandag ettermiddag, og i morgen tidlig bærer det rett på møte hos Norges Golfforbund.

Les også: Kofstad ble historisk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.