Kofstad debuterer i Hongkong

Etter alle solemerker blir UBS Hong Kong Open Espen Kofstads første turnering som europatourspiller. «Det ser ut til at jeg får en invitasjon dit,» sier han til Golferen.no

kofstad-debuterer-i-hongkong


MED BEGGE TROFEENE: Espen Kofstad med de to synlige bevisene for seier i tourfinalen og sammenlagtseieren på årets Challenge Tour. Men det blir ikke lange ferien han får før alvoret begynner igjen.

kofstad-debuterer-i-hongkong

kofstad-debuterer-i-hongkong


ESPEN KOFSTAD:
Født: 11. august 1987
Sivilstatus: Kjæreste
Klubb: Losby GK
Ble profesjonell: 2011
Karriere: 2011: Nr. 35 på challengerankingen. Ett slag fra å kvalifisere seg til europatouren på Q-School. 2012: To challengeseiere Hilton Acaya Open og Apulia San Domenico Grand Final. Vant Ortder of Merit på challengerankingen.

kofstad-debuterer-i-hongkongDe siste dagene etter sammenlagtseieren på challengetouren har vært «helt ville» forteller Norges nye golfyndling.

Nå er han på vei hjem for noen rolige dager med kjæresten, lett trening og så ut på tour igjen.

— Jeg har plass i South African Open, men reiser heller til Hongkong om jeg får invitasjonen det snakkes om, det er en dobbelt så stor turnering.

De to europaturneringene går parallelt, fra 15. til 18. november. Turneringen i Sør-Afrika har 7,5 millioner i premiepotten mens det i Hongkong-turneringen spilles om nesten 12 millioner kroner.

Om Kofstad havner i Hongkong, så er det en turnering der det har vært gode norske resultater tidligere.

I 2001 knivet Henrik Bjørnstad i lederballen med årets Ryder Cup-kaptein Jose Maria Olazabal. Spanjolen regner fortsatt innspillet på hull 18 siste dag som karrierens beste, og Bjørnstad måtte nøye seg med andreplassen, ett slag bak.

Kofstad utelukker slett ikke at han kan kopiere, kanskje toppe, sin mer meritterte landsmanns Hongkong-prestasjon.

— Jeg føler at jeg endelig har total og full kontroll med det jeg driver med. Slik det har utviklet seg i høst føler jeg spillet mitt har fått en ny dimensjon.

Espen Kofstad lander på Gardermoen sent mandag ettermiddag, og i morgen tidlig bærer det rett på møte hos Norges Golfforbund.

Les også: Kofstad ble historisk

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  European Tour: Alfred Dunhill Championship  (26.-29. november)

  Ladies European Tour: Andalucia Open de Espana  med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud. Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund og Stina Resen  (26.-29. november)

  College: The Elite Invitational Boys med Kristoffer Kuvaas (13.-10. november)

   

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×