Espen Kofstad vant ikke bare sin første challengeseier på fire sesonger, men klarte også OL-kravet i grevens tid. Og det på dramatisk måte med seier i omspill! SE VIDEO

Det er blitt langt på natt før Golferen endelig får kontakt med Espen Kofstad etter seieren i Slovakia. Han har landet i Oslo, og har fått puttet litt strøm inn i telefonen igjen.

— Jeg kom ikke hjem før nå og telefonen var død av all ringingen! Det hele er bare så fett, jubler 28-åringen fra Oslo GK over sin første challengetourseier på fire år.

Seieren på andre omspillshull mot franskmannen Romain Langasque betyr også OL-kravet er oppnådd. Og det bare én dag før fristen.

Avsluttet med bogeyfri 64-runde

Kofstad var fire slag bak teten før siste runde av Slovakia Challenge etter å ha tapt ledelsen med en tredjerunde der han blåste bort, i følge ham selv.

— Gårsdagen var ikke så dårlig som det kunne se ut, men den ga meg l itt å bryne meg på i dag, sier Kofstad om lørdagens tre over par 75-runde.

— I dag var det vindstille, og jeg bestemte meg for å prøve å gå ti under, og se om det holdt. Heldigvis rakk åtte under til å få meg i omspill. Omspillet var en påkjenning, og første hull var virkelig dårlig. Men så roet jeg meg litt, og vi hadde nesten identisk putt på det andre hullet, og min var i hele veien, sier Kofstad om avgjørelsen, som du kan se i videoen under.

Håper på OL-uttak

IOCs frist for å klare OL-kravet er mandag 11. juli. Kofstads seier kom derfor så absolutt i grevens tid.

— Jeg ventet til det aller siste hullet, men å vinne løser så mange ting, og jeg tror det har løst dette med å kvalifisere meg til Rio. Jeg håper seieren er nok til at jeg blir tatt ut til OL. Jeg har håpet på det hele året, og etterhvert har jeg kommet nærmere og nærmere. Men alt handler om å spille bra og å vinne golfturneringer, sier Kofstad.

Også knallresultat av Kristian Krogh

I jubelen over Kofstads seier er det fort gjort å glemme at Norge fikk to mann i topp-10 i Slovakia Challenge.

Kristian Krogh avsluttet med fire under par, 68, hans tredje runde på 60-tallet i Slovakia. Med -13 totalt endte drammenspilleren fire slag bak Kofstad med karrierebeste på delt åttendeplass.

Kofstads førsteplass var verdt 254.000 kroner (27.000 euro), mens Krogh mottok 39.500 kroner (4193 euro). På penglisten, Road to Oman, ligger Kofstad på fjerdeplass med 62.393 euro (588.000 kroner).

Kristian Krogh Slovakia Challenge runde 4

Se også: Resultater fra Penati


Runde 3: Krogh og Kofstad med vinnersjanser

Med fem under par, 67, etter sju birdier og to bogeyer, føk Kristian Krogh som en rakett oppover listen fra sin 44.-plass. Han ga seg ikke før det stod et tolvtall foran navnet hans.

Med -9 etter 71-69-67 ligger 21-åringen på delt tolvteplass, en plassering han deler med blant andre Espen Kofstad.

KROGH HAR HATT EN TRØBLETE innledning i sin første sesong på challengetouren med misset cut i sine seks første turneringer. Omslaget kom i forrige ukes Made in Denmark Challenge, som endte i første klarte cut for sesongen og delt 65.-plass. Et årsbeste han høyst sannsynlig forbedrer denne gangen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Kristian Krogh runde 3 Slovakia Challenge

Svak lørdag av Kofstad

Kofstad fikk ingen flyt lørdag, og var hele fire over par for dagen ved hull 11 etter fire bogeyer. To birdier og en bogey på hull 17 ga tre over par, 75, og fall fra ledelse med ett slag til fire slag å ta igjen på tettrioen.

Den består av britene Henry Scott og Aaron Rai samt franskmannen Damien Perrier. Kofstad starter sin finalerunde klokken 10.34, Krogh sin klokken 11.10.

 


Runde 2: Ledelse i Slovakia holder liv i OL-drømmen

Espen Kofstad må ta en av de to første plassene i ukens challengeturnering for å klare OL-kravet innen mandagens deadline. Halvveis leder han med ett slag,

Med ledelse halvveis i Slovakia Challenge er Espen Kofstad på riktig side av OL-kravet, som han må klare innen fristen for den olympiske turneringen går ut mandag 11. juli.

Fredagens sju under par 65-runde, og ledelse med ett slag etter åtte birdier og ett tapt slag gir 28-åringen 12 under par etter 36 hull.

Selv sier Kofstad at han fokuserer mer på å opprettholde det gode spillet enn på å bli nummer én eller to Slovakia Challenge, som altså vil kvalifisere ham for Rio.

Artikkelen fortsetter under bildet

Espen Kofstad Slovakia Challenge runde 2

OL urealistisk ved sesongstart

— OL var helt urealistisk da jeg startet sesongen på 1500.-plass på verdensrankingen, sier Kofstad til europatourens nettsted.

— Det er fantastisk å vite at jeg faktisk allerede har en mulighet til å avansere nok plasser på verdensrankingen, og pilen peker i riktig retning. Vanligvis liker jeg å se på resultattavlen. Og når man spiller sist, blir det ikke som å ha et mål foran seg. Men jeg skal forsøke å gjøre birdie på alle hullene, og se hvor det fører meg. Jeg fikk orden på en hel del ting som ikke fungerte i går, og jeg fortsatte å treffe fairwayer og greener. Treffer du riktig del av greenen ender du nær hullet, og det var herlig å slå jernslagene midt i gryten hele tiden.

Kofstad mener designen til Jack Nicklaus, med brede fairwayer og små greener, passer hans spill perfekt. Og er også imponert over kvaliteteten på greenene.

 

— Det er herlig å være skadefri, og kunne planlegge litt igjen. Jeg må fortsatt tatt det med ro, og kanskje ikke trene så mye som jeg gjerne skulle gjort. Men det er deilig å kunne se framover og legge alt dette (med ryggskaden) bak meg, avslutter Espen Kofstad.

Kristian Kroghs andre cut på rad

Etter seks missede cutter på rad dro Kristian Krogh hjem for å finne tilbake til spillet sitt. Og det var tydeligvis en klok besluttning.

Etter norgesturen har drammensspilleren nå klart to cutter på rad, og ligger på delt 44,.-plass halvveis med -4. Fredag ble det tre under par, 69, etter seks birdier og én hver av bogey og dobbelbogey.

 


Runde 1: Knallsterk Kofstad-åpning

Espen Kofstad hadde en strålende start på ukens challengeturnering med én eagle, seks birdier samt én hver av bogey og dobbelbogey.

Slovakia Challenge er siste sjanse for oslospilleren til å sikre seg OL-billett. Med åpning på fem under par, 67, ligger han på delt tredjeplass, to slag bak ledende Ryan Fox fra Australia.

— Relativt volatil runde i dag, front nine var ikke pent, men spilte helt nydelig siste ni. Bare fortsette å slå driver og sikte på pinnen, oppsummerer Kofstad på sin Facebook-profil.

Torsdag startet Kofstad på hull 10. Front nine var altså banens hull 10 til 18. Scorekortet ser du nederst i saken.

Begge under par i Slovakia

Også Kristian Krogh åpnet under par. Med fem birdier og fire bogeyer ble det 71 slag. Det gir delt 57.-plass før andre runde på Penati Golf Resort i Slovakia.