Eirik Tage Johansen slo voldsomt tilbake på Backtee Course på Himmerland. Med sju under par, 66, avanserte han til andreplass for andre uke på rad.

Tage delte andreplassen med de to danskene Anders Schmidt Hansen og Nikolaj Nissen.

Alle de fire nordmennene som klarte cutten endte topp-15 etter til dels meget godt spill.

Christian Aronsen ble delt ellevtemann med -3 etter fem under par 68 mens Sondre E. Ronold og Kristian Krogh Johannesen delte 14.-plassen på -2. Svenske Christoffer Blomstrand vant på -8.

På rankingen avanserte Tage til nummer to med 395.000 kroner innspilt (41.964 euro), og kan feire at challenge-billetten for kommende sesong er sikret med én turnering igjen av sesongen.

Spennende for Krogh

For Kristian Krogh er det fortsatt spenning forbundet med om det blir challengespill eller ikke neste sesong. Hokksund-gutten er fortsatt på fjerdeplass. De fem beste får challenge-kortet 2016 etter kommende ukes tourfinale på Nordic League; Vellinge Open på Ljunghusen GK i Skåne.

20-åringen ligger litt utsatt til, men bør kunne klare å ungå at challenge-billetten forsvinner på oppløpet. Med 35.616 euro (335.000 kroner) innspilt er forspranget til Björn Hellgren på femteplass 3401 euro, til Daniel Løkke på sjetteplass 3695 euro og til Rasmus Hjelm Nielsen på syvendeplass 4693 euro.

Se også:

Resultater fra Himmerland

Nordic League-ranking


 

Runde 2: Ronold vår bestemann før siste runde av eccotour-finalen

Da Eirik Tage Johansen gikk på en smell på Backtee Course fredag utnyttet klubbkamerat Sondre E. Ronold muligheten på den enklere Garia Course. Han ligger som delt syvendemann før lørdagens finalerunde.

Det var et meget fargrikt scorekort 24-åringen fra Stavanger GK kunne presentere etter runden på Garia Course. Fire under par på de første ni kom etter to birdier og en eagle, på hull 7.

De fire slagene han hadde tatt på banen på fronten var forsvunnet allerede på hull 13 etter at dobbelbogey på hull 10 ble etterfulgrt av bogey på hullene 11 og 13.

Birdie på hull 14 reddet imidlertid dagen, der én under par, 68, for dagen og -1 for turneringen gir delt sjuendeplass, fem slag bak ledende Nicolai Nissen fra Danmark.

Kristian Krogh rykket opp til delt 14-plass med +1 etter par på Backtee Course. Det er en plassering han deler med Eirik Tage Johansen, som falt fra ledelsen etter seks over par, 78, fredag.

Christian Aronsen var den eneste blant nordmennene som klarte å utnytte den enklere Garia Course. Med fem under par, 64, avanserte Miklagard-spilleren 30 plasseringer til delt 19.-plass.

 


 

Runde 1: Tage leder etter første dag av eccotour-finalen

Eirik Tage Johansen har prikket inn høstformen perfekt virker det som. Torsdag åpnet han Race to Himmerland-turneringen med fire under par, 65, og delt ledelse i Danmark.

Eirik Tage Johansen deler ledelsen i Himmerland med en annen erfaren herre: Danske Anders Schmidt Hansen. De to klarte å tvinge Garia Course, den enkleste av de to Himmerland-banene, i kne med runder på 65 slag. Det gir dem delt ledelse på ett slag med fire under.

Race to Himmerland-spilles på både Garia Course og European Tour-banen Backtee Course. Banene varierer mye i vanskelighetsgrad, så spillerne som fikk vist sitt beste på Garia-banen torsdag kan vente atskillig større utfordringer på betydelig tøffere Backtee Course fredag.

Felles for begge banene var at vinden spilte en avgjørende faktor torsdag, og på Backtee Course klarte ingen spillere å gå under par.

Ronold i flott posisjon

Klubbkamerat av Tage i Stavanger GK, Sondre E. Ronold, var én av tre med par og beste score på Backtee Course åpningsdagen. Det gir delt tiendeplass, og et meget godt utgangspunkt for fredag. Da bytter spillerne bane før det hele avsluttes med finalerunde på Backtee Course lørdag.

Kristian Krogh åpnet på Garia Coursemed +1, og er delt 19.-mann. Ole B. Ramsnes spilte den samme banen, og er delt 50 med +5. Christian Aronsen brynte seg på Backtee Course. Med +7 ligger han som delt 60 før den lettere banen venter fredag.