Foto: Getty Images

Hvilken nedtur det ble for Kristoffer Reitan tredje dag av hans første opptreden i storturneringen Alfred Dunhill Championship! Etter to dager lå han på delt ellevteplass med elleve slag under par. Da cutten ble satt etter tre dager hadde han misset grensen for søndagens finale med to slag.

Det ble altså en veldig tung tredjerunde for Kristoffer Reitan i Alfred Dunhill-mesterskapet da han spilte på Kingsbarns lørdag.

Hans Facebook-side melder om en lite samarbeidsvillig putter og én mistet ball. Elendigheten ga seg ikke før det stod 77 slag på kortet, som var fem over for dagen og seks under for turneringen.

Resultatet ble misset cut med to slag for 21-åringen etter å ha startet dagen bare tre slag fra teten. Profesjonell golf er en tøff bransje …

Dunhill-mesterskapet

Etter tre dager ledes Alfred Dunhill Links Championship av franskmannen Victor Perez, ett slag foran engelskmennene Matthew Southgate og Paul Waring.

Den fjerde pg siste runden spilles i sin helhet på St Andrews Old Course med de 60 spillerne som klarte cutten etter tre dagers spill.

Alfred Dunhill Links Championship ble vunnet av den 27 år gamle rookien, Victor Perez. Med -22 tok franskmannen sin første europatour-seier, ett slag foran engelskmannen Matthew Southgate. Svenske Joakim Lagergren ble beste skandinav på delt tredjeplass med -20.

Se også: Resultater fra Skottland


Runde 2: Fortsetter å imponere

21-åringen fra Oslo Golfklubb fortsetter virkelig med å imponere etter sin sterke fire under par 68-runde på Carnoustie.

Som en pro en gang beskrev slik: «Det er verdens vanskeligste golfbane når det blåser. Når det er vindstille er det også verdens vanskeligste golfbane.»

Så hadde da også Kristian litt problemer med å komme skikkelig i gang med runde nummer to, oppsummerer han til Golferen i Skottland etter fredagens runden:

— Det var en bra runde, jeg spilte mye fin golf. Det var en litt treig start på den. Jeg slet med å få noe gående egentlig, før på hull 9, der jeg satte en putt for birdie.

Så begynte det egentlig å skje noe da jeg rullet i en eagle på tolveren. Så gjorde jeg jo eagle to hull senere, og det var i det hele tatt veldig mye bra ball-striking på back-nine. Jeg er veldig fornøyd med måten jeg spilte på de fire spiste hullene, som er veldig krevende.

Etter to runder ligger Kristoffer bare tre slag bak ledende Matthew Jordan fra England. Cutten settes etter lørdagens runde, når alle spillerne har spilt alle tre banene som inngår i Alfred Dunhill Links Championship.

For Kristoffer står Kingsbarns på programmet, hans tredje bane. Han slår ut klokken 10.33 norsk tid. Det ser han fram til fra sitt utgangspunkt på elleve slag under par:

— Jeg er selvfølgelig fornøyd med totalscoren, som er et bra utgangspunkt. Jeg gleder meg veldig til Kingsbarns,det er en kul turnering. Og det er en utrolig kul uke. Det er en veldig annen opplevelse på spille med en amatør. Og det er lettere å være med på presset også. Du har en lagkamerat som heier på deg. Det er et veldig kult format, jeg møter mange kule folk, og jeg koser meg veldig.

PS: I lagkampen ligger Kristoffer og makker, Mark Madden, på delt 21.-plass med -17, som er fire slag bak de to lagene i teten,


Runde 1: Knallsterk St Andrews-debut for Kristoffer Reitan

Det hører også med at Kristoffers St Andrews-debut også krones med delt ledelse i ProAm-lagkampen, sammen med makkeren, den amerikanske talkshow-verten Mark Madden.

Selv om det er stas med alle de kjente celebritetene i Europas mest presitsjetunge ProAm, ligger likevel størsteparten av den sportslige oppmerksomheten om europatour-kampen blant proffene.

Der altså Kristoffer flesket til med syv under par, 65, i sin første turneringsrunde på Old Course i St Andrews, Home of golf.

Kristoffer Reitan ligger bare to slag bak lederen, Justin Walters fra Sør-Afrikan. Og deler sjetteplassen med fem spillere. Blant dem finnen Tapio Pulkkannen.

Fredag spiller Kristoffer den svært krevende Carnoustie-banen, der han slår ut klokken 10.55 norsk tid i gruppe med engelskmannen Chris Paisley.

Følg denne linken for å se video Reitan-teamet har lagt ut fra 21-åringen fra Oslo GK sin St Andrews-debut.