Kjenner du de 6 uoffisielle golfreglene?

HANDLER OM SEDVANE. De uoffisielle reglene gjør golf til et raskere, mer rettferdig og enda hyggeligere sosialt tidsfordriv. Illustrasjonsfoto: Jan E. Espelid

De fleste av oss er sånn rimelig oppdaterte på hva golfreglene gir oss lov til og ikke lov til når vi er ute og spiller. Men det finnes også innarbeidede vaner, som anses som greie, selv om de ikke nødvendigvis behøver å være beskrevet i regelboken. SE VIDEO

I videoen under tar Neil Tappin og Jezz Ellwood fra Golf Monthly for seg de aksepterte, uoffisielle golfreglene.

De har å gjøre med de tingene som gjør golf til et raskere, mer rettferdig og enda hyggeligere sosialt tidsfordriv for alle involverte.

Generelt faller de uoffisielle golfreglene inn under det vi kaller god etikette på golfbanen, og som passer inn i sekkebetegnelsen sunn fornuft.

Samtidig påpeker Tappin og Ellwood at de uoffisielle golfreglene også gir rom for feiltolkninger. Og påpeker fallgruvene som gjerne en uerfaren golfer kan falle i.

For mer erfarne golfere gir videoen nyttige påminnelser om hva du kan og ikke kan gjøre når du er ute på golfbanen. God fornøyelse!

Hva mener du? Er det greit å tøye regelstrikken når du spiller sosial golf? Del din mening med oss i kommentarfeltet under, eller på Golferens Facebookside.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  John Deere Classic   (3o. juni -3.  juli)

  Korn Ferry Tour:  The Ascendant presented by Blue  med Kristoffer Ventura ((3o. juni -3.  juli)

   DP World Tour: Horizon Irish Open med Espen Kofstad  ((3o. juni -3.  juli)

  Challenge Tour:  Italian Challenge Open  med Kristian Krogh, Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (3o. juni -3.  juli)

  Ladies European Tour: : Amunsi German Masters  med Marianne Skarpnord,  Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forsland og Karoline Lund (3o. juni -3.  juli)

  LET Acess Seris: Golf Saint Omer med Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,  , Stina Resen og Celine Karlung  ( (3o. juni -2.  juli)

  Nordic League: PGA Championship Landeryd Masters  med seks nordmenn ( (29. juni -2.  juli)

  NGF-turneringer:  Lag NM Junior 1. og 2. Divisjon    (29. juni -2.  juli)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×