Kristoffer Reitan har slitt med å klare cutten i de europaturneringene han har fått plass i denne sesongen. Scottish Championship i St. Andrews ga han endelig fire runder.

Før Scottish Championship hadde Kristoffer Reitans fem siste europaturneringer endt i fire missete cutter og én turnering der han måtte trekke seg. I Skottland ble det fire runder torsdag til søndag.

Halvveis i turneringen på Fairmont St Andrews-banen var oslospilleren oppe og snuste på en topplassering med -7 på ellevteplass.

i Skottland

På sin profil på Facebook fortalte Kristoffer at han var strålende fornøyd med andrerunden, som ga han delt ellevteplass halvveis. Men avslørte også at det har vært en tung sesong så langt:

— Hvilken dag! Gjorde min beste runde i karrieren på europatouren i dag med en bogeyfri 64-runde (-8) i Scottish Championship! Det har virkelig vært et tøft år, men jeg føler at jeg endelig tar små steg i riktig retning. Endelig er vi klar for litt weekend-golf!

Dessverre ble helgens to runder ikke av samme høye nivå som fredag. Oslospilleren endte delt 37.-plass med -7 til slutt etter to over par, 74, lørdag og to under par, 70 i søndagens finalerunde

Spanjolen Adrian Otaegui avsluttet med en knallsterk ni under par 63-runde, og vant på -23. Det var fire slag foran engelskmannen Matt Wallace på andreplass, og seks slag foran landsmann Aaron Rai på den tredje pallplassen.

Denne uken står Kristoffer Reitan på startlisten til Italian Open på Chervò Golf Club i Brescia. Antageligvis med en større porsjon selvtillit etter <Skottland-turneringen …

Se også: Resultater fra St Andrews