Foto: TaylorMade / Getty Images

For første gang i karrieren forsvarte Justin Rose en tittel da han gikk til topps i Turkish Airlines Open. Hans ellevte europatour-seier kom etter et dramatisk omspill mot kineseren Haotong Li.

Seieren betød også at engelskmannen er tilbake på verdenstoppen da han beseiret Li Haotong på det første omspillshullet etter at begge hadde endt 17 under par på Carya-banen i Belek.

Rose lå to uker på toppen av verdensrankingen tidligere i år etter sin andreplass i BMW Championship. Han tok posisjonen tilbake med sin andre seier på rad i det tyrkiske åpne mesterskapet,

Startet dagen tre slag etter

En dårlig avslutning av lørdagens runde førte til at Rose lå tre slag bak Li da finaledagen startet. 33 slag på de første ni samt en birdie på hull 10 bragte ham imidlertid tilbake i delt ledelse.

Da Li gjorde bogey på hull 11 etter å ha bommet på greenen ved innspillet ble ledelsen overtatt av engelskmannen. Rose så ut til å sette nådestøtet med en ny birdie på hull 14.  Li svarte imidlertid med et fantastisk andreslag på hull 15 for tap-in eagle på par-5-hullet.

Omspillet ble utkjempet på hull 18, der Rose misset sin femmeters birdieputt for seier. Men det hele ble avgjort da Li presterte å treputte fra tre meter.

Se også: Resultater fra Tyrkia

Dette hadde Justin Rose i bagen i Turkish Airlines Open

Driver: TaylorMade M3 460, 8.5° med Mitsubishi Tensei CK 60TX-skaft

Fairwaywooder: TaylorMade M4 Fairway 15° og19° med Mitsubishi Tensei CK 80TX-skaft

Jernkøller: TaylorMade P790 4-jern og TaylorMade P730 Rose Proto-jern 5-9 med KBS Tour C-Taper 125 S+-skaft

Wedger: TaylorMade Milled Grind Wedges, 48°, 52° & 56° og 60° Hi-Toe med KBS Hi-Rev 2.0 135X-skaft