Illustrasjonsfoto fra Wirestock

Det stormer rundt PGA Tour-proff Justin Doeden, som innrømmer å ha endret scorekortet sitt under den andre runden av PGA Tour Canada’s Commissionaires Ottawa Open. Han endret scoren på det siste hullet fra en dobbel-bogey 7 til en par 5, noe som ville vært nok til at han kom innenfor cut-grensen, og samtidig snyte 13 andre spillere for å klare cuten.

Det hele ble først rapportert av Ryan French på MondayQ Info.

Juksingen ble avdekket av en medspiller, som i signeringsområdet for scorekort etter runden bekreftet Doedens scorekort og signerte det. Doeden ba deretter om kortet tilbake, og sa at han ville dobbeltsjekke noen ting. Uten å tenke noe mer over det, ga medspilleren kortet til Doeden og forlot signeringsområdet.

Etterpå la samme medspillere merke til at resultattavlen viste Doeden med en score på tre under for turneringen, noe som ikke stemte overens med hva han selv hadde registrert for Doeden. Spilleren varslet regelansvarlige om sin bekymring, og antok at det var et problem med live score-registreringen, noe som ikke er uvanlig. Tjenestemennene sjekket Doedens kort og la merke til at 7-tallet han hadde på det 18. hullet var blitt slettet og erstattet med en 5.

Etter å ha blitt konfrontert med disse anklagene, trakk Doeden seg fra turneringen samtidig som PGA Tour Canada innledet en offisiell undersøkelse. Doeden har siden offentlig beklaget på Twitter for sine handlinger.

https://twitter.com/jdoeden11/status/1683501137905762304