Juniorene er seniorgolfens framtid

PLASS TIL ALLE: Golfklubben er en arena der unge og gamle opplever felles glede og sosialisering. Illustrasjonsfoto: Jan E. Espelid

Rekruttering og utvikling av juniorene er klubbens investering i framtidens trofaste medlemmer, påpeker Espen Olafsen.

Men det er lenge til dagens juniorer blir seniorer. Nettopp derfor må vi ta godt vare på de seniorene klubben har, og rekruttere nye. Både medlemmer som har nådd senioralder (50+) og voksne nybegynnere.

Golf er nemlig ikke lenger så ettertraktet at vi kan sitte stille og vente på en ny golfstrøm. Golfen må vise seg fram, og med ny stolthet og entusiasme fortelle hvor flott golf er. Og få fram hvorfor klubben er en god og inkluderende møteplass både for unge og eldre.

For å satse friskt og offensivt på barn og unge er det en forutsetning å ivareta og styrke stammen, altså det økonomiske fundamentet, av voksne spillere som hygger seg med golfspillet på ulike nivåer.

Seniorgolfens brede turneringstilbud

Norsk Senior Golf kan bidra i klubbens seniorarbeid med et bredt utvalg turneringer gjennom Sissener Classic Tour: Lagserie, Lagmesterskap, Landsfinale og uttak til Europamesterskap og landskamper.

Klubben kan bruke NSG som en del av sitt viktige aktivitetstilbud til sine seniorer. Turneringsavtaler er allerede inngått med drøyt 70 klubber, og sesongens 140 NSG-turneringer er samlet i terminlisten på seniorgolf.no.

NSG Klubbkontakt og samhandling

Over 100 klubbkontakter bidrar til golfgleden lokal i sine klubber. Disse medvirker til et godt samarbeid med klubbens seniorgruppe, styre og administrasjon.

Vi kan likevel styrke bevisstheten om at vi er på samme lag for samme sak i et samfunn som myldrer av aktivitetstilbud i skarp konkurranse med golf.

Mer helse og humør med seniorgolf

De fleste seniorer holder seg sprekere, og har det mer moro, når de er aktive i et seniormiljø. Turneringer lokalt i klubben og nasjonalt i NSG hjelper seniorer å sette golfspillet i system. Med faste spilledager, trening og turneringer får de bedre oversikt på alt annet de skal rekke.

-Golf tar så mye tid , sier mange. Vi tror det er helt motsatt; golf gir deg mulighet for å ta tiden tilbake.

Bruk lokalavisen

Riksmedia i skinasjonen Norge bruker sjelden en eneste spaltemillimeter på golf. I lokalavisen er det imidlertid mulig å få positive oppslag om hva golf betyr for lokalmiljøet og allsidighet innen idrett og helse.

Vis frem golfklubben som en integreringsarena! Der unge og gamle av ulike nasjonaliteter, bakgrunn, kjønn og opprinnelse, kan oppleve felles glede og sosialisering.

Espen Olafsen (67) er daglig leder i Norsk Senior Golf. Han har vært skribent hele sitt voksne liv, og er også kjent fra sin fortid som Will I Røret på P4. 

seniorgolfens
Arkivfoto: Jan E. Espelid

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×