Golfere vet hvor herlig det er å pakke opp julegaver som har med golf å gjøre. Men vet du hvilke feller du bør unngå når du skal kjøpe golf-julegave? Vi har trålet nettbutikker etter gode gaver.

Julepresangene til en golfer som vet hva han eller hun vil ha, er normalt en enkel oppgave. Men ofte kjenner du ikke den pasjonerte golferens ønsker i detalj.  Da kan det være lurt å følge Golferens enkle julegave-råd.

Mange faller for fristelsen til å kjøpe unyttige golfting fordi det er så enkelt eller fordi de gjerne er morsomme. Det kan ofte være en suksess. Men kjøper du en golfgave som bare er morsom, risikerer du at den ender opp som nettopp bare det. Og havner i en skuff den aldri finner veien ut av. Ingen giver vil at det skal bli skjebnen til nettopp deres gave.

Vi har trålet vareutvalget til tre store norske golf-nettbutikker i jakten på å finne de beste julepresangene til en golfer. Men før vi viser anbefalingene fra utvalget til Golfshopen.no, Onlinegolf.no, Golfsenteret.no, Dormy.com, Nordicagolf.no og Golfhandelen.no får du noen generelle råd om valg av golf-julepresangene.

Noen gyldne regler

Det en golfer setter mest pris på å få er noe han eller hun har nytte av under trening eller under spill på banen. Nytteverdi er derfor alfa og omega. En god golfgave kjennetegnes av:

• Er noe golfere behøver

• Kommer i én størrelse, og behøver ikke å prøves

• Er ikke et produkt man enten liker eller misliker, det er snakk om ren og skjær nytte

• Pris og nytteverdi henger ikke nødvendigvis sammen

Gode og nyttige golfgaver

Simulator-spill: For en golfer som er vant til å svinge seg opp til flere ganger i uka kan vinteren være en ekstra tøff tid. Men golfsimulatorer er i vinden som aldri før, og et utmerket sted å slå i hjel noen baller og timer.

Golfballer: Forbruksartikkel nummer én for en golfspiller. Golfere får aldri nok av golfballer. Det finnes mange typer, så det kan være lurt om du vet sånn noenlunde hvilket nivå mottakeren spiller på.

Luer, votter og skjerf: Om mottakeren ikke spiller vintergolf, passer en slik gaven også ofte til vanlig vinterbruk og vill også komme til nytte med en gang sesongen starter eller like før den slutter.

Golfhåndklær: Til å tørke jord av køller og baller, og en nødvendighetsartikkel de fleste golfere setter pris på.

Puttematter: Alle golfere bør bli bedre til å putte, ogg alle har plass til en puttematte hjemme.

Bagasjeeffekter: Skoposer og reisebager, så kalte «travel covers» er populære og nyttige gaver,

Julepresangene det er enkelt å kjøpe

Forslagene under tilfredsstiller kriteriene til en god golfgave, og vi har plukket ut gaver som spenner i pris fra 299 kroner til 1999 kroner. Listen er på ingen måte komplett.

Puttematte, som denne 275 cm lange Pure 2 Improve Perfect Struke fra onlinegolf.no, til kr 349.  

Garmin Approach S12 GPS-klokke, en av de billigere variantene på markedet, selges blant annet hos Dormy.com fra kr 1899 hos Dormy.com

Rangefinder, hjelper golferen med å finne riktig avstand til målet. Som denne Caddytek CaddyView TP fra Nordicagolf.no til kr 1999.  

Golftralle, som denne Juniortrallen fra golfshopen.no til kr 799. Den er liten og lett og har justerbart håndtak.

Reisetrekk, som denne Travel Cover Pro fra NordicaGolf.no til kr 699. Med en slik kan golferen enkelt ta med seg golfkøller på flyet.

Chipping-nett, julegaven som medfører opp til flere sparte slag per runde. Denne utgaven fås hos NordicaGolf.no til kr 299.

Golfballer, hos de fleste nettbutikker får man gode golfballer til kr 299.

Titleist-lue, hos Golfshopen.no og Onlinegolf.no, pris kr 299

Regntøy, en golfspiller har høye krav til regntøy, da regntøyet skal holde golferen tørr og komfortabel samtidig som det skal ikke skal komme i veien eller stramme til i golfsvingen. For eksempel denne Abacus Links Regnjakke Dame fra Golfsenteret.no til kr 959.

Helt til slutt noe helt annet

Fant du ikke, eller fikk du ikke ideer til, det du leter etter i det over? Her kommer noen Utenfor boksen-forslag,

Gavekort: Litt kjedelig å gi, kanskje. Men en glede å få for en golfer. Mange golfbutikker selger gavekort som kan brukes til alt fra protimer og køllemakertjenester til baller, bagger, sko, hansker, køller

Simulator-abonnement: De fleste innendørssentere selger abonnement eller klippekort på simulatorspill. Det kan bli en ganske dyr gave om du kjøper for resten av sesongen, men om din gave starter med én eller to økter, kan mottakere fylle på med flere etter hvert.

Golfblad-abonnement: Golfere elsker å lese om golf. Ikke minst om vinteren når snøen ligger tjukk og golfabstinensene river i kroppen. Golfhyllen hos Narvesen er et godt sted å begynne letingen.

Golfbøker: Det har vært skrevet, og skrives, utallige bøker om golf. Guider til de beste banene, biografier, minnebøker, bøker om golfbaner, bøker med golfvitser, ja, til og med golfromaner. En bokhandel, enten i byen eller på nettet, er stedet å lete.

TV-spill: Har golferen en spillkonsoll er du nesten garantert at han eller hun vil elske et golfspill. Husk bare å få lagt med en byttelapp i pakken. Det finnes ikke så mange gode spill å velge mellom, så sannsynligheten er til stede for at mottakeren har spillet fra før.

TIPS: Send link til denne artikkelen på mail til en ikke-golfer du får julegave av.