For to uker siden opplevde Jpn Rahm å bli tatt ut av Memorial-turneringen i Ohio etter å ha testet positivt for Covid 19. Natt til mandag norsk tid satte han putten på siste hull på Torrey Pines-banen i San Diego, som gjorde 26-åringen til tidenes første spanske US. Open-mester.

Rahm’s 67 slag var delt beste runde søndag, og sørget for at han tok inn de tre slagene han lå bak teten etter tre runder.

Ikke minst vil den fantastiske birdieputten på hull 17 bli husket lenge. At han deretter avsluttet med å gjøre birdie også på hull 18 ,for seier med ett slag, kommer for ettertiden også til å bli en vesentlig del av historien om den første spanske seieren i U.S. Open.

Åpnet med birdie og avsluttet med birdie

Rahm åpnet ballet ved å sette en tremeters birdieputt på hull 1, fulgte opp med et par korte putter for birdie på hullene 2 og 9.

På hull 17 plasserte den buede fantomputten fra åtte meter ham i delt ledelse med Louis Oosthuizen. Mens birdien på hull 18 sørget for seier over sørafrikanereren med ett slags margin .

Putteren hans, en Odyssey White Hot OG Rossie S, brukte han forøvrig for første gang nettopp i den tidligere nevnte Memorial-turneringen for to uker siden.

I bagen til Jon Rahm i årets U.S. Open

Driver: Callaway Epic Speed, 10,5-grader med Aldila Tour Green 75 TX-skaft


3-wood: Callaway Epic Speed, 15-grader


5-wood: Callaway Epic Speed, 18-grader


Jernkøller, 4-PW, Callaway Apex TCB


Wedger: Callaway Jawes Forged, (52-, 56- og 60-grader


Putter: Odyssey White Hot OG Rossie S

Ball: Callaway Chrome Soft X, merket med tallet 10, etter bursdagen hans, 10. november

Sko: Wildcard Out

Se også: Resultater fra Torrey Pines