Foto: Unsplash

Golf er uten tvil en av verdens mest populære sporter, og mange liker den nervepirrende spenningen som oppstår når verdens beste golfspillere samles i store turneringer for å kjempe om gigantiske pengepremier.

Norge har golfsporten også blitt mer populær de siste årene, noe som blant annet skyldes at flere norske golfspillere hevder seg i verdenstoppen. Med den økte interessen følger det også med et ønske om å satse penger på golf, både for å øke spenningen ytterligere, men også for å utnytte muligheten til å dra i land noen flotte pengepremier. I denne artikkelen skal vi se litt på hvordan man kan satse penger på golf i Norge.

Faktorer som vind og banedekke er avgjørende for hvordan ballen flyr gjennom lufta og finner sin vei. Derfor er det lite som er så imponerende som når profesjonelle golfspillere med nøye kalkulasjon klarer å slå golfballen med kirurgisk presisjon til et lite hull flere hundre meter unna.

Finn en spillside som tilbyr online betting på golf

Det første man må gjøre dersom man ønsker å begynne å satse penger på golf er å finne et sted som tilbyr slike tjenester, og da vil det mest naturlige være å oppsøke en sportsbook eller en lignende aktør på nett. Det finnes også norske bettingsider som er utmerkede til dette formålet. Når du har funnet deg et spillsted som du liker, er det bare å registrere en bruker og sette inn penger på spillerkontoen.

Forstå det grunnleggende

Hvis du aldri har satset på golf før, kan det være greit med en liten innføring i det grunnleggende. Den vanligste typen golfbetting er å satse penger på hvilken golfspiller som vinner en turnering. En spiller som er favoritt til å vinne i en turnering kan for eksempel stå oppført med +700.

Det vil si at denne spilleren er en såkalt 7–1-favoritt til å vinne turneringen, og du må satse 100 kr for å vinne 700 kr. Dette er naturligvis en finfin utbetaling å få inn på kontoen, men hvis du er på utkikk etter enda større gevinster, bør du satse på noen med høyere odds. For du må huske at en spiller langt ifra er garantert å vinne bare fordi han eller hun står oppført som favoritt.

Andre innsatsmuligheter

Når mange av de beste golfspillerne barker sammen i en golfturnering, kan det være vanskelig å forutsi hvem som til slutt stikker av med seieren. Dette gjør at mange velger å satse på andre spillobjekter for å øke vinnersannsynligheten. Man kan, for eksempel, satse på om en spiller ender opp som en av de 5, 10 eller 20 beste. Da blir det mye enklere å vinne, men det sier seg selv at oddsen da vil være betydelig lavere enn om du hadde satset på hvem som ble vinneren.

En annen mulighet er å velge en golfspiller og sette vedkommende opp mot en annen. Velg for eksempel en god spiller mot en mindre god spiller, og sats på at den ene gjør det bedre enn den andre i turneringen. Oddsen vil da variere basert på nivåforskjellen mellom de to spillerne.