Golf er en populær idrett, men i Norge har den enda ikke slått helt an. Ofte er golf forbundet med ferie og varmere vær, men faktisk er det mange golfbaner tilgjengelig i Norge også, og de er gjerne omringet av flott natur. Heldigvis for norsk idrett dukker det med jevne mellomrom opp gode golfspillere som hjelper med å promotere idretten også her til lands. Det nyeste stjerneskuddet innen golf heter Viktor Hovland, og mye tyder på at han vil bidra til at golf får grobunn som idrett blant norske entusiaster.

Hvem er Viktor Hovland?

Viktor Hovland er født i 1997 og er bare 23 år gammel. Allikevel har han kommet lenger enn de fleste av oss. I februar 2021 regnes han som verdens 13. beste golfspiller – med andre ord har han gjort noen riktige valg i livet. Han spiller i PGA-touren, blant de største golfturneringene i verden, og han har vunnet ved to anledninger. Med tanke på de gode prestasjonene han har fått i så ung alder er det ekstra stas at Viktor er norsk.

Når det er sagt, startet ikke karrieren til Viktor i Norge. Han bodde i St. Louis i USA som barn, da faren jobbet der, og det var først under oppholdet i Missouri-byen at golfinteressen fikk grobunn. Allikevel har Viktor sakte men sikkert vekket golfinteressen blant nordmenn. Å se at en landsmann kan nå så langt er den beste motivasjonen som finnes for å komme i gang med golfspillingen selv.  

Hvorfor spille golf?

Golf gir mange fordeler. For det første er det en morsom idrett, der vi har muligheten til å konkurrere mot andre. Det er perfekt for spilleglade nordmenn som spiller både brettspill, mobilspill, videospill og på odds med jevne mellomrom. Golf kan rett og slett være et godt tillegg for å utvide spilluniverset ditt, og det kan – om du legger inn en innsats – være starten på en karriere innenfor idretten. 

Svært få har tenkt på golf som underholdning og moro, rett og slett fordi det ikke har vært noe stort marked for idretten eller noe særlig snakk om den. Men her har den stadig økende populariteten til Viktor spilt en viktig rolle. 

Vi ser opp til de profesjonelle

Viktor er ikke den eneste gode norske golfspilleren gjennom tidene. Også Suzann Pettersen, eller Tutta som hun er best kjent som her til lands, gjorde det i sin tid stort i golf og ble et ikon for golfglade nordmenn. Flere tok turen til golfbanen, og golfkurs ble mer populære. Dette er en trend vi igjen ser at utfolder seg i forbindelse med at Viktor har fått så stor suksess internasjonalt. Det er med andre ord ingen tvil om at de profesjonelle golfspillerne med norsk pass imponerer oss og motiverer oss – det er faktisk den største motivasjonen til å oppsøke golfbaner. 

Fremtiden og golf

Fortsetter Viktor i samme spor i årene som kommer, vil vi helt sikkert se en oppblomstring i antall golfspillere i Norge også. Og hvem vet – kanskje nye, store talenter vokser frem som en konsekvens av den økte populariteten?