Hvem har rett? Kulturministeren eller golfpresidenten?

SKEPTISK: Golfpresident Finn H. Andreassen hevder det er kulturminister Torhild Widvey (med ryggen til) som har anbefalt at søknaden om Solheim Cup-støtte skulle sendes Kulturdepartementet. Foto: Skjermdump NRK

Dagsrevyen lørdag 29. august forteller om full forvirring mellom kulturministeren og golfforbundet om hvorfor NGF ikke fikk pengestøtte til en eventuell Solheim Cup i Norge.

For to uker siden ble det klart at staten ikke ville bevilge penger som kunne sikre Solheim Cup på Bogstad golfbane i september 2019.

Nå krangler golfpresident Finn H. Andreassen og kulturminister Torhild Widvey så busta fyker om hva som egentlig har skjedd.

Sistnevnte mener NGF har søkt på feil grunnlag fordi kulturdepartementet bare kan tildele tippemidler, og som skal gå til anlegg, ikke til arrangementer.

— Vi har ikke søkt om tippemidler. Vi gikk en runde med kulturministeren på forhånd, og spurte «hvordan skal vi lage en søknad for Solheim Cup med bidrag fra staten?». Hun sa den skulle sendes til Kulturdepartementet, og så skulle de koordinere med de øvrige derpartementene, sier golfpresident Finn H. Andreassen i Dagsrevy-innslaget.

Hvem av de to som har rett får vi aldri vite sikkert. Det eneste som er helt sikkert er at alt dreier seg om politikk, i deparmtentene såvel som i idretten …

Se innslaget her: Dagsrevyen 29. august 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour/European Tour :U.S. Open med Viktor Hovland (17. -20. september)

  European Tour: Open de Portugal (17. -20. september)

  Challenge Tour: Open de Portugal med Kristian Krogh, Espen Kofstad og Elias Bertheussen (17. -20. september)

  Nordic League: Ledreborg Palace Golf Masters   med Aksel Olsen, Jarand Arnøy, Sebastian Eidsæther Syr og Alexander Settemsdal (a) (16.-18. september)

  Elite Herrer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september)

  LET: Lacoste Ladies Open de France  med Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud og Karoline Lund  (17. -19. september)

  LET Access Series: Amundi Czech Ladies Challenge  med Maiken Bing Paulsen  (16. -18. september)

  Elite Damer: Garmin Norgescup 4 Hauger GK   (19.-20. september

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×