Foto: Ping

Hvilken høydramatisk søndagskveld det ble! Viktor Hovland tapte Arnold Palmer Championship på målstreken etter å ha vært i teten gjennom nesten hele den siste dagen på Bay Hill-banen i Orlando. Scottie Scheffler stod igjen som vinner, ett slag foran trioen Viktor Hovland, Tyrell Hatton og Billy Horschel.

Turneringen ble i realiteten avgjort på de tre siste hullene etter at miklagardspilleren hadde vært i føringen det meste av søndagen.

En forskriftsmessig birdie på enkle hull 16 var en liten nedtur etter at Viktor brente eagle-muligheten. Mens påfølgende bogey på knalltøffe hull 17 ble spikren i den norske kisten etter par fra Scheffler.

Totalt tre birdier, på hullene 7, 11 og 16 fikk følge av bogey på hull 8, 9, 13, 15 og 17 for to over par, 74 for dagen og fire under for turneringen.

— JJeg synes jeg gjør mye bra. Jeg kjemper hardt, men det er frustrerende når man gjør bogeyer fra steder der det ser ut som man i alle fall skal gjøre par. Man har ikke råd til å gjøre det for mange ganger. Det er så få steder man gjør birdie. Det handler ikke om å senke putter på 30 fot for birdie for å vinne turneringen. Det handler om å unngå treputter og gjøre de enkle «up-and-downene». Der var det litt for dårlig i helgen, dessverre. Jeg spiller selvfølgelig god golf, men denne svir. Jeg føler at mine siste seire har kommet litt ut av ingenting, men her føler jeg at jeg burde ha vunnet. Det svir litt..

Viktor Hovland til Discoverry

— HVi kan ikke forvente at han skal gå bogeyfri på denne vanvittig krevende banen.

Discovery-kommentator Henrik Bjørnstad

SøSeieren til 25 år gamle Scottie Scheffler var hans andre både på PGA Tour og i karrieren etter at han gikk seirende ut av Phoenix Open for to uker siden.

Viktor Hovlands andreplass betyr at nordmannen passerer Patrick Cantlay, og rykker for andre gang i karrieren opp til tredjeplassden offisielle verdensrankingen.

Se også: Resultater fra Bay Hill