Foto: Ping

The Players Championship kalles også Den femte major fordi den byr det sterkeste startfeltet og den høyeste premiesummen i golf. Viktors seier Puerto Rico Open sikret ham plass i turneringen.

Torsdag starter The Players Championship på TPC Sawgrass med den største premiepotten noen gang for én enkelt turnering.

Spillerne kjemper om totalt 144 millioner kroner (15 millioner dollar), noen som gjør Players Championship betydelig mer lukrativ enn noe av de fire Major-turneringene når vi snakker prispenger.

Vinneren får 26 millioner kroner (2,7 millioner dollar), som er 4,3 millioner mer enn i fjor.

Viktors favorittbane i Florida

Viktor Hovland mener at TPC Sawgrass har det meste en golfbane skal ha, fortalte han på en pressekonferanse før Honda Classic for to uker siden.

21-åringen fra Oslo fortalte at han spilte banen i Junior Players Championship i 2015, og det på en tid av året der roughen var tykkere enn den er nå i mars:

— Banen var også virkelig myk og lang. Så det blir forskjellig, og interessant å se hvordan den spiller dette året. For banen er fantastisk, kanskje en av mine favoritter blant de banene i Florida jeg har spilt. Det er en bane som virkelig setter slagrepertoaret ditt på prøve.

https://twitter.com/HovlandTracker/status/1237031418892398592?cn=ZmxleGlibGVfcmVjc18y&refsrc=email

Viktor Topp 10 i 2015

Juniorturneringen i 2015 ble vunnet av Chun-an Yu fra Taiwan på 211 slag. med Viktor Hovland på niendeplass, seks slag bak.

I feltet den gang var også Oslo-spiller Kristoffer Reitan (delt 52.plass) samt de nå etablerte PGA Tour-profilene Joaquin Niemann og Matthew Wolff, som også skal spille årets Players Championship.

Etter 42.-plassen i Arnold Palmer Championship rykket Viktor opp tre plasseringer til 58.-plass på verdensrankingen. Klarer han å klatre til nummer 50, får han plass i årets Masters Tournament den første uken i april.

De to første rundene skal Viktor spiller sammen med nettop Matthew Wolf samt Colin Morikawa, som liksom nordmannen debuterer i storturneringen.

Trioen starter første runde på første tee klokken 18.18 norsk tid torsdag.

Se også: Liverscoring fra Players Championship