Viktor Hovland fikk en tøff tid, bokstavelig talt, i Abu Dhabi i forrige uke. European Tour håndhevet nemlig de nye reglene om hvor lang tid spillerne kunne bruke, Det stresset han, forteller Miklagard-spilleren.

Europatourens strengere regler mot sakte spill i forrige ukes Abu Dhabi HSBC Championship fikk virkelig opp hastigheten på feltet.

Torsdagens åpningsrunde gikk unna ti minutter raskere enn i fjor mens der gruppene med tre spillere i snitt brukte såvidt over 4 timer og 30 minutter i runde to. Det var seks minutter raskere enn i 2019.

Grunnen til de raskere rundene var europatourens håndhevelse av Dårlig tid-reglene. De tillater spillerne å bruke 40 sekunder per slag. Overskrides tidsgrensen to ganger i løpet av en turnering medfører det ett straffeslag. Som er mildere enn den opprinnelige planen om straff for to brudd på tidsregelen per runde,

Viktor brukte 59 sekunder på en putt

Viktor Hovland var blant dem som brukte for lang tid med 59 sekunder på en putt mens gruppen hans allerede hadde fått varsel om at de «var på klokken».

21-åringen visste derfor at om han overskred tidsgrensen én gang til i løpet av turneringen, så ville det koste ham ett ekstra slag.

Til Golf Monthly forteller han at det «stresset ham», og at det påvirket prestasjonen å deretter bli tvunget til å fokusere på hurtigere:

— Jeg hadde brutt de nye tidsreglene, og vi var i første gruppe. På det fjerde hullet måtte jeg justere puttelinjen. Jeg er normalt ikke en sakte spiller, men jeg var nødt til å justere linjen, og vi var allerede på klokken, og jeg brukte litt lenger tid enn jeg skulle. Sett fra mitt perspektiv var det ikke jeg som var årsaken til at vi var på klokken. Jeg har aldri blitt så stresset tidligere.

Abu Dhabi Championship endte med misset cut med ett slag for Viktor. Denne uken er det nye sjanser for nordmannen i Omega Dubai Desert Classic i gruppe med engelskmannen Eddie Pepperell og spanske Jorge Cmpillo. De starter første runde torsdag klokken 9.10 norsk tid

Se også: Livescoring fra Dubai Desert Classic