Hovland med berg- og dal-bane-avslutning i Florida

Avslutningsdagen i The Players Championship på TPC Sawgrass-banen kommer Viktor Hovland helt sikkert til å huske lenge. Siste dag i Ponte vedra Beach innholdt både ledelse og poff-karrierens første Hole in one for 24-åringen.

Fine forhold

Esset kom på det 200 meter lange hull 8, hans nest siste hull i tredjerunden, som han måtte fullføre mandag morgen lokal tid før han og resten av feltet kunne komme i gang med siste runde, som var utsatt fra søndag.

— Det var et skikkelig fint slag. Det begynte å blåse litt, så jeg tenkte at jeg måtte slå den litt lavt. Jeg trengte den!

Viktor Hovland om sitt Hole in one til Discovery

Avanserte fra delt 21.-plass

Etter store nedbørsmengder, regn og utsettelser siden torsdag var det strålende forhold både søndag mandag med sol og svak vind.

Før siste runde lå miklgard-spilleren på delt 21.-plass, og få trodde han kunne blande seg inn i tetkampen. Bortsett fra kanskje hovedpersonen selv …

Fem birdier og ledelse

Etter elleve hull av avslutningsrunden var nordmannen i delt ledelse etter å ha gjort fem birdier, som kom på hullene 2, 5, 9, 10 og 11. Bogey på hull 12 og nok en birdie på hull 14 gjorde at Viktor holdt stillingen. Men bare til neste hull var ferdigspilt. Hull 15 endte i bogey, og det gjorde hull 18 også.

Dermed snublet han nedover resultatlisten til delt niendeplass med -7, som var seks slag bak vinneren, Cameron Smith.

Australieren knep seieren ett slag foran overraskelsmannem Anirban Lahiri fra India, som var nummer 322 på verdensrankingen før The Players Championship.

Viktor Hovland ville forørig overtatt topplasseringen på cerdensrankingen med første- eller andreplass på TPC Sawgrass. Men han blir værende på tredjeplass bak Jon Rahm og Collin Morikawa.

—  Jeg spiller egentlig bra golf hele uka, men det er selvfølgelig litt kjipt. Et par dårlige bogeys på «back nine», og i vannet fra tee på 18, det er ikke sånn man har lyst til å avslutte. Så mye ræl jeg har drevet med denne uka, og likevel får jeg til en bra turnering i det sterkeste feltet i verden, det er kult. Jeg bygger videre på det.

Viktor Hovland til Discovery

Kranglet med Daniel Berger

På hull 16  endte nordmannen i en kontrovers med Daniel Berger da de ble uenig om hvor ballen skulle droppes etter at amerikaneren hadde slått i vannet.

Se også: Resultater fra TPCSawgrass

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: Farmers Insurance Open (25. - 28. januar)


  DP World Tour :Hero Dubai Desert Classic med Espen Kofstad (25. - 28. januar)

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy 2..- 5. februar
 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.