Foto: Mark Runnacles/LET

Da Suzann Pettersen avgjorde Solheim Cup på Gleneagles i september avsluttet hun med det sin fantastiske karriere. Siden har hun ikke rørt golfkøllene, avslører hun i et intervju med VG.

Jeg har ikke rørt golfkøllene siden Solheim Cup. Jeg har ikke noe iver etter å kaste meg over dem, sier den 38 år gamle golfpensjonisten til VG i forbindelse med at hun ble innlemmet i norsk idretts nye Hall of Fame.

Super-putten på på PGA Centenary-banen på Gleneagles i den 16. utgaven av  Solheim Cup resulterte i seier til Europa over USA med 14 ½ – 13 ½ .

I VG-intervjuet forteller Tutta at hun har «landet» i familiens nye hjem ved Holmendammen på Oslos vestkant:

— Jeg føler at jeg har kommet meg hjem. Nå prøver jeg å sette rammene for et nytt liv. Men jeg savner Florida. Jeg savner varmen. Og jeg savner idrettens hverdag. Men jeg savner ikke den dårlige samvittigheten om jeg har gjort nok på trening. Jeg ligger ikke og grubler om natten lenger.

Vet ikke hva hun gjør med villaen i USA

Tidlig i LPGA-karrieren etablerte Tutta seg i egen villa på berømte Bay Hill Club i Florida. Nå sier hun til VG at hun ikke helt vet hva hun skal gjøre med villaen i Orlando.

Tutta avsluttet karrieren på topp med den nervepirrende putten som avgjorde Solheim Cup (se under). Og har ikke angret siden. Livet som «tilstedeværende mamma» for Herman (18 måneder) føles som en lykke, forteller hun til VG, Og svarer «ja» når avisen spør om hun tenker på å få flere barn:

— Det er lov å ønske seg flere barn. Det hadde vært fint for Herman med en søster eller bror, slik at han kan få noen å bryne seg på.