Etter en avslutning som inneholdt tre birdier og en bogey kunne Andreas Halvorsen ta i mot det sjette beste kortet til den latinamerikanske touren..

Kvaliken til PGA Tour Latinoamerica ble en suksess for 20-åringen fra Larvik GK, som har hatt Florida som base de siste tre årene.

Med to under par, 70, fredag ble det sjetteplass  med åtte under par, seks slag bak vinneren Blake Olson fra USA.

Dermed er Halvorsen klar for sin andre sesong på  PGA Tour Latinoamerica.

latinoamerica
KORTET ER SIKRET! Andreas Halvorsen feirer tourschool-suksessen med en slurk vann sammen med caddie og bror Martin. Foto: Privat/Facebook

I fjor endte Andreas Halvorsen på delt femteplass i Q-School og på 100.-plass på rankingen med 66.000 kroner (7818 dollar) innspilt på 13 turneringer. Hans beste turnering var delt 17.-plass i Colombia Classicı i slutten av oktober.

Terminlisten til årets sesong er ikke klar i skrivende stund, og blir publisert her når detaljene er på plass.

Første turnering starter 13. februar i Colombia.

Se også: Resultater fra Mexico

Runde 3: Fortsatt bra med

Til tross for to over par, 74. torsdag er Halvorsen på delt sjetteplass med én runde igjen å spille av den latinamerikanske tourens Q-School i Mexico.

Tredjerunden av kvaliken til PGA Tour Latinoamerica bød ikke på de store utslagene scoremessig. I alle fall ikke på de første ni, med én hver av birdie og bogey samt sju par.

På banens bakside ble det tre bogeyer mellom hullene 12 og 16, med én birdie innimellom, på hull 13.

Med -5 totalt er 20-åringen fra Larvik på delt sjetteplass før siste runde, fem slag bak ledende Blake Olson fra USA og seks slag foran grensen til å sikre tourkortet 2017.

Runde 2: Fulgte opp 69 med 68

Andreas Halvorsen fulgte opp den gode åpningsrunden av Q-School i Mexico med en enda bedre runde, og ligger på tredjeplass halvveis.

Med seks birdier og to bogeyer på scorekortet i kvaliken til PGA Tour Latinoamerica avanserte 20-åringen to plasseringer til tredjeplass med -7 i Mazatlán på den mexikanske vestkysten.

Andreas Halvorsen ligger tre slag bak den ledende hjemmespilleren Rodolfo Cazaubon på Estrella del Mar Golf & Beach, og ett slag bak USAs Blake Olson på andreplass.

Ved halvgått løp har Halvorsen åtte slag å gå på ned til de topp-30, og like, som får utdelt tourkortet til PTLA fredag. Med den formen larvikspilleren har vist hittil skal mye gå galt om ikke det går i orden

Runde 1: Sterk start

Etter den første av fire runder ligger Larvik GKs Andreas Halvorsen på femteplass i Q-School i Mexico, der han konkurrerer mot spillere fra ti land.

Halvorsen åpnet sesongen på PGA Tour Latinoamerica med tre under par, 69, i kvaliken på Mar Golf & Beach Resort i Mazatlán, Mexico. 20-åringen hadde to birdier, én eagle og én birdie på runden.

Med det ligger 20-åringen på delt femteplass, tre slag bak lederen Spencer Flatcher fra USA.

Ukens turnering er én av fire kvalikturneringer, med totalt rundt 400 spillere. Hver turnering gir de 30 beste, og like, kortet til hele 2017-sesongen på den latinamerikanske touren.

Latinoamerica spilles vår og høst

På grunn av varmen om sommerens spilles PLTA vår og høst, med turneringer i USA, Mexico, Colombia og Argentina. Spillere som havner på plassene 31-40 i kvaliken får kortet for vårsesongen, og kan så bli reranket før høstsesongen.

I  2016, hans første sesong på PTLA, endte Andreas Halvorsen på 100.-plass på rankingen med 66.000 kroner (7818 dollar) innspilt på 13 turneringer. Hans beste turnering var delt 17.-plass i Colombia Classicı i slutten av oktober.