Hallvard fikk helt ny golfbane

GLEDER SEG TIL Å TA MED BARNEBARNET: Selv om Hallvard Roskifte synes Evjes nye 39-bane er morsom for egen del, gleder han seg spesielt til å ta med barnebarnet ut på banen. Foto: Jan E. Espelid

Hallvard Roskifte og de øvrige 1300 medlemmene i Moss og Rygge GK kunne ta i bruk en helt ny versjon av Evje Golfbane den første uken i september. — Det er blitt et helt annet spill, sier Roskifte.

Med 12,6 i handicap får Hallvard Roskifte normalt tildelt 16 slag når han spiller Evje Golfbane utenfor Moss fra klubbtee. På den nye 39-banen, 3907 meter lang, må han nøye seg med bare fire tildelte slag. Det synes han er helt greit; å spille hjemmebanen fra superkorte teesteder er bare morsomt.

— Vi hadde klubbturnering åpningsdagen med Fredagsnieren, og det var kjempegøy, forteller han om seniorenes faste fredagsturnering.

— Flere hadde eagleputter, og det ble mange birdier, forteller han når vi slår av en prat med ham på utslaget til hull 1 på 39-banen. Det nye utslaget ligger litt til side for fairwayen omtrent på den avstanden der de fleste herrene kan regne med å havne med utslaget med en grei drive.

— Det gjør at mange av oss rekker fram på to slag på dette par-5-hullet, forteller han. Hullet måler normalt knappe 500 meter fra klubbtee, i 39-utgaven bare 300 meter. Men er likefullt et par-5-hull.

I tillegg til å selv ha det morsomt ved å spille hjemmebanen fra superkorte teesteder, ser Roskifte flere hyggelige muligheter med det nye tilbudet.

— Jeg er jo bestefar, og nå gleder jeg meg til å gå ut og spille med barnebarnet, som går i andre klasse.

 100.000 pluss egeninnsats

Daglig leder Åge Erichsen i Moss og Rygge GK synes det er hyggelig at klubbens seniorer har omfavnet det nye tilbudet.

— Men det er egentlig ikke for dem vi har laget banen, smiler han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FLERE REKKER FRAM PÅ HULL 12: I 39-utgaven måler hull 12 bare 226 meter. Dermed rekker flere fram på det ellers så krevende og lange par-4-hullet. Foto: Jan E. Espelid

FLERE REKKER FRAM PÅ HULL 12: I 39-utgaven måler hull 12 bare 226 meter. Dermed rekker flere fram på det ellers så krevende og lange par-4-hullet. Foto: Jan E. Espelid

— Det nye tilbudet er først og fremst for dem som ikke rekker fram i regulært antall slag på hullene. For eksempel barn, eldre, nybbegynnere, eller andre som ikke har stått overfor en birdieputt på mange år. Nå får de plutselig driver-wedge på par-4-hullene. Vi forsøker å gjøre golf tilgjengelig for flere, forklarer Erichsen.

De nye teestedene er bygget opp med sand, selve utslaget er kunstgress, og det er lagt ferdiggress rundt. Det er bygget 14 slike, mens 39-utslagene på hullene 6, 9, 13 og 15 er på de fremste av de eksisterende teestedene.

— I rene penger har vi investert rundt 100.000 kroner, pluss en mengde egeninnsats. Både i form av dugnad, og fra banemannskapene, som har jobbet en hel med de nye teestedene, blant annet når været har gjort det umulig å klippe banen, avslutter Åge Erichsen.

 Se også: Moss og Rygge Golfklubb hjemmeside

Scorekort til Evjes 39-bane

Evje-39-bane-scorekort

Vi gjør oppmerksom på at Golferen-redaktør Jan E. Espelid er medlem av Moss og Rygge Golfklubb.

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.