Golf har en lang og fascinerende historie i U.K. Som har ført til etableringen av mange ekstremt vakre, og blant de mest utfordrende, banene i verden.

U.K. har også et ry som et av de beste stedene å spille golf. Og er derfor ett av førstevalgene for store mesterskap og Master-turneringer. Med baner fullpakket av karakter og historiske golfprestasjoner, er det lett å se hvorfor hele spekteret fra proer til nybegynnere velger å spille her.

Det skotske høylandet har mye å tilby i form av golfopplevelser, særlig ettersom spillet har sitt opphav på østkysten. Golf har vært en fremtredende del av landets kulturarv i hundrevis av år. Spesielt i det 15. århundre da Kong James II forbød spillet fordi soldatene forsømte sin militære trening til fordel for å spille golf. Men skottene lot seg ikke avskrekke, og fortsatte å spille. Allerede i 1880 var det 42 golfbaner rundt om i landet.

I dag kan du velge mellom 578 baner, alle med hver sin individuelle appell. Men mens de klassiske banene i St. Andrews og Royal Dornoch regjerer øverst som golferens førstevalg, er det de første ni hullene til Royal Aberdeen mange regner som de fineste i landet.

Den første delen av banen slynger seg gjennom sanddyner, som ligger parallelt med kysten. Og tester grensene også for erfarne spillere. Ikke minst gir det brutale par-4-hullet som avslutter banen utfordringer i kø. Noe som betyr at spillere kommer tilbake gang på gang i forsøk på å mestre denne vanskelige banen.

Surrey har flest Topp-100 baner i U.K.

Fra Bletchingley til Sunningdale har Surrey flere golfbaner i U.K. Top 100 enn noe annet område. Fylket er velfylt av toppbaner å velge mellom. Men leter du etter en avslappet søndagsopplevelse, er Wentworth East en av de mindre kjente perlene i området.

Det er en intim og sjarmerende bane, opprinnelig lagt ut av Harry Colt i 1924, med en lav par på 68. Noe som gjør det å spille til handicap til en alvorlig utfordring. Selv om banen bare har ett par-5-hull, finnes det fem par-4 som måler over 360 meter. Noe som bidrar til å gi banen en av de beste samlingene av korte hull i området.

Noen ganger kan det å besøke en prestisjefylt bane få golfere til å føle seg litt mindreverdig. Men dette skjer ikke ved et besøk til Royal St. George’s. Banen er ettertraktet og etterspurt av golfere verden over, med en spektakulær og unik beliggenhet, som er gjennomsyret av historie. Etter åpningen i 1887 ble banen umiddelbart så respektert at det bare tok sju år før det første av banens 14 Open Championships ble spilt her.

Prinsen av Wales (senere Kong Edward VIII) ble klubbkaptein i 1902, og klubben ble tildelt kongelig status. Med kjennetegn som Storbritannias høyeste og dypeste bunker, de fredelige Elysian-feltene, og en fantastisk utsikt over Pegwell Bay og de hvite klippene i Dover, er det ikke rart at golfere flokker seg til denne klassiske banen.

En europatour-bane

Ikke noe golfbesøk til U.K. vil bli komplett uten å sjekke inn på Close House, banen der 2017-utgaven av British masters på European Tour ble spilt. Banen ligger mellom de gamle restene av Hadrians mur og elven Tynes bredder. Fen vakre eiendommen med det fantastiske palasset fra 1700-tallet, vil gi golfere på alle ferdighetsnivåer følelsen av å bli bortskjemt over å få spille her.

De to 18-hulls Lee Westwood Championship Colt– og Filly-banene og nihullsbanen Yearling sikret de klubben en posisjon på U.K. Top 100 så snart den åpnet i mai 2011.

Spesielt Colt-banen har en engasjerende layout, som omfatter et romersk fort, en historisk skog og en isdam. Lee Westwood priser jevnlig Close House som en  bane for de store anledninger. Da han ble utpekt som vert for British Masters i 2017, kom det derfor ikke som noen overraskelse at han valgte Colt-banen som arena.

Hvis ikke for innstillingen, bør kanskje muligheten til å suge opp kompetansen til dagens Masters favoritt, BetStars Sergio Garcia, overbevise deg om denne banens appell.

Annonsørfinansiert  innhold
Dette sponsede innlegget omhandler et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.