Viktor Hovland Foto: Ping

Viktor Hovland sikret kommende sesongs PGA-billett søndag selv om én turnering gjenstår i finalespillet på Korn Ferry Tour. Midt i gleden innrømmer han også at han er bitte litt skuffet over ikke å ha vunnet Boise Open søndag. SE VIDEO MED INTERVJU OG HØYDEPUNKTER

Etter runden forteller Viktor Hovland at han forsøkte å ikke tenke på PGA Tour-kortet mens han var ute på banen:

— Jeg pøvde bare å vinne golfturneringen, og er bitte litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre når det finnes et par karer der ute som virkelig skjøt lavt i dag. Jeg spilte bra, men føler også at jeg la igjen et par slag der ute.

Søndagens runde bød på stadig skiftende ledelse, der Viktor Hovland var framme i teten flere ganger. Det hele ble avgjort på hull 18 da Matthew NeSmith satte en over ti meter lang birdieputt gjennom skyggene og midt i hellet.

Det ga amerikaneren totalscoren -19. Som var ett slag foran landsmannen Brandon Hagy og Viktor Hovland i ballen bak. Nordmannen måtte sette innspillet for eagle på par-4-hullet for å utligne. I videoen under ser du hvor nær Viktor faktisk var til å klare det.

tour-kortet

Se også: Resultater fra Idaho

Misset cut for Ventura

Kristoffer Ventura, som allerede er klar for PGA Tour , kan forbedre kategorien i 2020-sesongen.

Fredag startet Rygge-gutten andre runde fenomenalt på hull 10, og rundet tre under for dagen. Men Kristoffer ga bort altfor mange slag på de siste ni, og endte til slutt på -2, ett slag over cutgrensen.

Korn Ferry-finale

Kristoffer Ventura har allerede sikret seg PGA Tour-kortet for neste sesong etter fjerdeplassen på Korn Ferry-rankingen 2019. Han har imidlertid rankingen som ligger under fulle spillerettighter.

Han har bare én måte, og én plassering, til å forbedre den PGA Tour-rankingen han allerede har: Vinne den kombinerte rankingen fra den regulære Korn Ferry-sesongen og rankingen fra de tre sluttspill-turneringene etter Korn Ferry Tour Championship i Newburgh, Indinana, 30. august til 2. september.

Dette vil bli regnet ut etter et ganske innfløkt system, som er beskrevet i Norsk Golf

Korn Ferry Tour har forøvrig en større sak om at Kristoffer Ventura også har sikret seg PGA Tour-kortet. Som du kan lese på denne linken.