Royal Dornoch Golf Club, anerkjent som et av verdens mest prestisjetunge golfreisemål, er i ferd med å forsterke sin status med etableringen av et nytt, toppmoderne klubbhus. Denne anerkjente golfbanen, som lokker tusenvis av besøkende til de skotske høylandene hvert år, teller ned til sitt 150-årsjubileum i 2027 og fortsetter å være en betydelig attraksjon for golfentusiaster.

Den historiske golfklubben, kjent for sin blendende bane og enestående spillopplevelser, har nylig kunngjort starten på et betydelig utviklingsprosjekt. Et nytt klubbhus til £13.9 millioner er planlagt, som en del av klubbens engasjement for å tilby førsteklasses fasiliteter. Dette nye tilskuddet vil ikke bare styrke klubbens historiske og kulturelle arv, men også forbedre opplevelsen for golfere og besøkende.

Morrison Construction, valgt som hovedentreprenør for prosjektet, er et anerkjent firma kjent for å levere prestisjetunge prosjekter. Samarbeidet inkluderer det skotske arkitektfirmaet Keppie Design, som vil bidra til å forme den nye strukturen i harmoni med klubbens rike arv.

Illustrasjon av det nye klubbhuset (venstre), ved siden av det gamle (høyre).

Det nye klubbhuset er ment å være en moderne representasjon av klubbens historie og prestisje. Med fokus på bærekraft, vil det også bidra til å redusere klubbens karbonavtrykk og energiregninger.

Generalmanager Neil Hampton fremhever klubbens sterke bånd til lokalsamfunnet og dens forpliktelse til å støtte lokale virksomheter gjennom dette prosjektet. Han understreker også at golfspillet på mesterskapsbanen vil fortsette uforstyrret gjennom konstruksjonsfasen, og at klubben ser frem til å ønske golfspillere velkommen i den kommende sesongen.