I 2015 fikk Odd Kristiansen fra Drøbak GK påvist kreftkuler i kneet. Etter operasjon fikk han kraftig strålebehandling, før beskjeden kom om at det venstre beinet måtte fjernes ved låret.

Den 78-årige pensjonerte elektroingeniøren og økonomen måtte i midten av februar i år få utført amputasjon av det venstre beinet midt på låret.  Fem måneder senere er Odd Kristiansen tilbake på golfbanen. Det ikke minst takket være gode hjelpere i Drøbak Golfklubb Golf Grønn Glede.

— Under rehabiliteringen på Unicare Fram på Rykkin i Bærum møtte jeg idrettspedagogen Roar Seim Larsen, forteller Odd Kristiansen i en pressemelding fra Drøbak GK.

Seim Larsen hadde selv så vidt overlevd en alvorlig trafikkulykke i 2002, og hadde gått den harde veien tilbake til livet. Han mente Odd burde prøve seg med golfkøllene igjen så snart som mulig:

— Roar visste godt hva han snakket om; han hadde selv vært leder av Golf Grønn Glede i Drøbak inntil vinteren 2006-07. Roar stablet meg på beinet, og ved hjelp av en krykke som støtte, klarte jeg faktisk å svinge golfkølla, og dermed var håpet tent.

Overtok Paragolfer etter amputasjon

Kristiansen tok kontakt med leder av Golf Grønn Glede i klubben, Per Hansen, og ble øyeblikkelig tildelt en Paragolfer. Det er en  elektrisk rullestol hvor setet kan heves, og så og vippes fremover, og som golfklubben har hatt siden 2012. Brukeren kan stå oppreist i rullestolen, og svinge golfkøllen fritt.

— Vi kunne jo ikke gå rundt og håpe på at noen skulle få bruk for Paragolfer-en, men vi er sjeleglade for at vi beholdt den, smiler lederen av DGK Golf Grønn Glede, Per Hansen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

amputasjon
SELV VÆRT GJENNOM REHABILITERING: Lederen i DGK Golf Grønn Glede, Per Hansen (t.v.), og Odd Kristiansen på drivingrangen til Drøbak GK. Per Hansen (67)fikk selv en skade i 2002, som endret livet hans drastisk. Foto: J. Ketil Steine

Kun fem måneder etter amputasjonen svinger altså Odd igjen golfkøllene på Drøbak Golfklubbs bane:

— Jeg har fått fantastisk støtte. Både fra Drøbak Golfklubb, men ikke minst fra Frogn kommune, hvor hjelpemiddelsentralen må være blant Norges beste.

Kristiansen legger til at han  har satt ett klart mål for årets sesong: Å spille minst én golfrunde sammen med gamle venner i seniorgruppen i Drøbak Golfklubb. Foreløpig trener han med Golf Grønn Glede, og alle som har sett ham i sving på treningsanlegget er overbevist om at det målet når han.

Les mer: Drøbak Golfklubb Golf Grønn Glede