Foto: Simen B. Jensen

Franske Clément Sordet kontrollerte seg inn til sin tredje challengeseier med en avsluttende 67-runde og seier med fem slag. Elias Bertheussen tok delt 15.-plass på Miklagard.

Den 24 år gamle franskmannen startet siste runde i delt ledelse, men tok tidlig kontroll over hendelsene med fire birdier på de første seks hullene.

Ytterligere tre birdier fra hullene 13 til 16 på de siste ni, splittet av en dobbelbogey på hull 14, sikret -13 totalt og fem slags margin til tre spillere på delt andreplass: Daan Huizing, Nederland, Charlie Ford, England, og Jack Doherty, Skottland.

Med seieren i Viking Challenge har Clèment Sordet én challengeseier i 2015, én i 2016 og én så langt i 2017.

Bertheussen avsluttet Viking Challenge på par

Elias Bertheussen kunne siste dag vise til 72 slag og par, som ga -3 totalt. Men det var sannelig litt av scorekortet  trønderen vartet opp med: Seks par, seks bogeyer og seks birdier.

Fire av birdiene kom på de siste seks hullene, og løftet ham opp og tilbake til den plasseringen han startet dagen på: Delt 15.-plass.

Aksel Olsen fra Stavanger GK avsluttet også med par, 72. Som også ga ham par totalt på delt 38.-plass.

Vetle Marøy brukte ett slag mer for dagen og tre mer for turneringen. Det ga bergenseren delt 56.-plass. De øvrige 16 nordmennene i feltet misset cutten.

Se også: Resultater fra Miklagard

Viking Challenge
TRØNDER VÅR BESTE: Elias Bertheussen er beste nordmann før siste runde av Viking Challenge på Miklagard. Foto: Simon B. Jensen

 

Lørdag: Andre runde gjennomført

Mer regn natt til lørdag gjorde at fredagens forsinkede andrerunde først kunne settes i gang klokken 15.00 lørdag. Dermed måtte turneringen reduseres fra 72 til 54 hull.

Spillerne på touren er vant til at været bestemmer mye, og tar som oftest utsettelser lik den i Viking Challenge med ro og fatning.

Vi har derfor mest vondt av Miklagard Golf, som egenhendig har klart å få Norge tilbake på kartet til Challenge Tour etter tre års fravær.

Og som allerede før turneringen er avsluttet må bokføre den ene skuffelsen etter den andre.

For det første at blant de 19 norske spillerne i feltet, klarte bare tre cutten. Der ingen av dem kommer fra arrangørklubben. Ja, ikke en gang fra hovedstadsområdet eller fra Østlandet for øvrig.

For det andre værets herjinger, som har slitt ut arrangørklubbens tallrike og dedikerte funksjonærkorps. Og som sammen med manglende sportslige fremganger har bidratt til generelt mindre interesse og langt færre publikummere enn forventet.

Bertheussen beste nordmann før siste runde

Etter rundene 70-71 ligger Elias Bertheussen fra Trondheim GK på delt 15.-plass før siste runde med -3, åtte slag bak Clément Sordet i teten.

Franskmannen har tre slag å gå på før den avgjørende runden søndag, og jages av fire spilleren innen fem slag.

Aksel Olsen fra Stavanger GK er delt 40 med -1 mens Vetle Marøy fra Bergen GK var den siste nordmannen videre med +2 på delt 58.-plass.

 


 

Fredag: Bertheussen skinner i regnvått Viking Challenge

Bløt bane etter 25 millimeter regn utsatte fredagens andrerunde av Viking Challenge. Første start ble klokken 13.30. Bare halve feltet klarte å fullføre to runder før mørket senket seg

— Det er særlig gjennombløte landingsområder på fire hull som har forårsaket utsettelsene, sier daglig leder Tore Waagø til Golferen fredag ettermiddag.

Miklagard-sjefen forteller om et stort puslespill som skal gå opp når uventede utsettelser oppstår:

— Bare det å få gitt beskjed til et hundretall frivillige om at de ikke behøver å være her klokken 7.30, men seks timer senere, er litt av en oppgave.

Seks nordmenn var i den delen av feltet som fikk gjennomført hele andre runde sent fredag kveld.

Bare trønderen Elias Bertheussen har grunn til å si seg fornøyd etter to runder. Fredag ble det én under par, 71. Det gir -3 totalt, og overnatting på delt tolvteplass.

Viking Challenge

Det er fem slag bak tetudoen i klubbhuset: Daan Huizing fra Nederland og Clément Sordet fra Frankrike.

 


Torsdag: Bertheussen åpnet bra i Viking Challenge

Elias Bertheussen hadde fem birdier og tre bogeyer i sin åpningsrunde på Miklagard GK sent torsdag.

Med delt ellevteplass etter to under par, 70, er trønderen beste nordmann etter åpningsdagen. Sju norske ligger innenfor den stipulerte cutten.

Bertheussen ligger tre slag bak lededuoen Marcus Kinhult fra Sverige og amerikaneren Shiwan Kim.

Anders Ellingsberg ,Vetle Marøy og amatøren Kenneth Johansson er på delt 32.-plass med par.

Eirik Tage Johansen, Kristian Krogh og Atle Olsen er delt 52 med +1, som også er stipulert som cutgrensen.

Hjemmebanespiller Christian Aronsen ligger akkurat utenfor grensen med +2 på delt 75.-plass.

 


 

Før turneringen: Nordmennenes starttider i Viking Challenge

Årets største turnering i Norge er i gang på Miklagard GK med 1,9 millioner kroner i potten og 19 nordmenn på startstreken.

Viking Challenge er nummer 18 av 26 turneringer i 20 land før challengetourens store finale i Oman i november.

De 15 beste på pengelisten etter finalen rykker direkte opp til europatouren 2018, og så langt ligger Eirik Tage Johansen best av de norske på 60.-plass.

Mats Heien er den første av nordmennene som starter på Miklagard, klokken 7.50 på hull 10 torsdag.

Det spilles om en førstepremie på 280.000 kroner (30.000 euro).

Nordmennene gleder seg til Viking Challenge

— Viking Challenge på hjemmebane er veldig spesielt. Banen ser fantastisk ut så jeg gleder meg stort, sier hjemmabanespiller Christian Aronsen i en pressemelding fra NGF.

Artikkelen forsetter under bildet

viking challenge
PÅ HJEMMEBANE: Christian Aronsen spiller Viking Challenge på sin hjemmebane Miklagard. Foto: Simon B. Jensen

Også Stavanger Golfklubbs Eirik Tage Johansen gleder seg til å spille en storturnering på Miklagard igjen:

— Det blir spennende å komme tilbake til Miklagard. Jeg har ikke vært her siden sist det ble spilt Challenge Tour her i 2014, så dette blir en kjekk uke.

Tages klubbkompis, Aksel Olsen, spiller sin første storturnering på MIklagard, og har imponert det drøye året han har hatt tilhold på Nordic League etter at han ble proff. Til Golferen har han tidligere avslørt at planene er å spille Q-School for de store tourene i år.

— Jeg synes det er utrolig kult å få challengetouren tilbake til Norge. Det er noe som er veldig bra for den norske golfen Jeg er klar og spent på å komme i gang med Viking Challenge, og som vanlig går jeg for seier, sier Aksel Olsen.

Jarand Arnøy fra Fana GK er også i sin andre sesong som proff, og tok sin første seier på Nordic League i Borre Open i Horten i juni i fjor. Han gleder seg veldig:

— Jeg gleder meg utrolig til å spille Challenge Tour på hjemmebane. Miklagard er en bane jeg kjenner godt og har prestert bra på tidligere, så jeg håper det skal hjelpe meg til en topplassering denne uken.

Norske starttider Viking Challenge

19 nordmenn er med i feltet. Spillet starter klokken 7.30 både torsdag og fredag. Inngang, som inkluderer parkering og en flaske vann, koster 75 kroner.

Tallene først på hver linje er starttid og -hull torsdag.

Tallene i parantes etter navnene er starttid fredag. Spillere som startet på hull 1 torsdag starter på hull 10 fredag, og omvendt.

7.50 hull 10: Mats Heien (12.50)

8.00 hull 10: Martin Ulseth (13.00)

8.10 hull 10: Christian Aronsen (13.10)

8.30 hull 1: Eirik Tage Johansen (13.30)

8.40 hull 1: Aksel Olsen (13.40)

8.50 hull 1: Petter Mikalsen (13.50)

9.00 hull 1: Sander Stavnar (14.00)

9.10 hull 1: Kristian Krogh og Knud Andreas Krokeide (am) (14.10)

9.20 hull 1: Bård Skogen (am) (14.20)

9.20 hull 10: Kenneth Johansson (am) (14.20)

9.30 hull 1: Markus Braadlie (am) (14.30)

12.30 hull 1: Jarle Volden (am) (7.30)

12.40 hull 1: Mikkel Antonsen (am) (7.40)

12.40 hull 10: Anders Ellingsberg (7.50)

13.10 hull 10: Jørgen Johannessen (8.10)

13.30 hull 10: Vetle Marøy (8.30)

14.10 hull 1: Elias Bertheussen (9.10)

14.30 hull 1: Jarand Arnøy (9.30)