Foto: Tristan Jones

Med 16 ½ - 11 ½ tok USA sin største seier i Solheim Cup siden 1996. Turneringen på Des Moines G&CC i Iowa ble preget av et USA som puttet Europa i senk.

Vertskapet hadde fem poengs ledelse før siste dag, og trengte bare å skaffe seg tre poeng i søndagens tolv singlematcher for å få beholde trofeet.

Selv om singlematchene gjorde at finalen ble Europas beste dag med resultatet 6-6, gikk det likevel som de fleste hadde trodd på forhånd.

Europas kaptein Annika Sörenstam hadde satt Anna Nordqvist i første ball. Et trekk USAs Juli Inkster hadde forutsett ved å sette Lexi Thompson opp som sin første duellant.

Det ble en episk konkurranse mellom de to. Svensken var 4 opp etter fire hull, men 1 ned før siste utslag. Her slo Nordqvist sitt innspill med åtterjernet så nært at Thompson ga henne putten.

Da hun selv bommet, ble det vunnet hull til Europa og et halvt poeng til hver i åpningsmatchen. Det var en fortumlet Nordqvist som snakket etterpå:

— Jeg er tom for ord nå. Jeg spilte bra i hele dag. Men måten hun snudde det hele rundt på … jeg mener, jeg slo til under meteren på hull 11, og hun ender opp med å gjøre eagle. Og jeg slo et flott slag inn til hull 15 etter at vi hadde delt hull 14, der jeg satte en god putt. Jeg hadde ikke ventet at hun skulle sette putten (på 15) og at min skulle bli en lip-out. Så det var virkelig kvalitetsgolf fra Lexi på de siste ni. Å gå åtte under på sju hull er svært imponerende!

Sörenstam: — Europa utspilt av USA

Annika Sörenstam sier Europa spilte bra, men erkjenner at de rett og slett ble spilt ut av amerikanerne. Hun mener også at det nå er tid for at en annen kaptein overtar. Hun var visekaptein i Irland 2011, i Colorado 2013 og i Tyskland 2015.

Kanskje det dermed er duket for Suzann Pettersen som kaptein på Gleneagles i Skottland 13. til 15. september 2019? Skjønt, de heteste tipsene sier at det bærer mot Catriona Matthew, som da får være kaptein på hjemmebane.

Mens USA-kaptein Juli Inkster ikke helt utelukker at hun kan bli den første som blir kaptein i tre Solheim Cup på rad. Etter seieren i Des Moins er Inkster den andre som har vært kaptein for to vinnende USA-lag.

Resultater singlematcher Solheim Cup søndag:

Anna Nordqvist (EUR) delte med Lexi Thompson (USA)

Paula Creamer (USA) slo Georgia Hall (EUR) 1 opp

Cristie Kerr (USA) slo Mel Reid (EUR) 2&1

Catriona Matthew (EUR) slo Stacy Lewis (USA) 1 opp

Karine Icher (EUR) delte med Angel Yin (USA)

Caroline Masson (EUR) slo Michelle Wie (USA) 4&2

Lizette Salas (USA) slo Jodi Ewart Shadoff (EUR) 1 opp

Charley Hull (EUR) slo Brittany Lang (USA) 1 opp

Carlota Ciganda (EUR) slo Brittany Lincicome (USA) 4&3

Gerina Piller (USA) slo Florentyna Parker (EUR) 4&2

Madelene Sagström (EUR) slo Austin Ernst (USA) 3&2

Danielle Kang (USA) slo Emily Pedersen (EUR) 3&1

Resultat: Europa 6 USA 6

Totalt: Europa 11 ½ USA 16 ½

Se også: Livescoring fra Iowa

Solheim Cup
LÅ BAKPÅ: Catriona Matthew og resten av Europa-laget hadde fem poeng å ta igjen på USA før siste dag av Solheim Cup i Des Moines, Iowa. Foto: Tristan Jones

Lørdag: Solheim Cup nesten over før det er slutt

Som på fredag var morgenens foursome-sekvens den beste for Europa lørdag. I ettermiddagsøkten vant USA 3-1 over Europa-laget.

Europa står over for tidenes utfordring i Solheim Cup: Aldri har et lag klart å ta igjen mer enn 10-6 i løpet søndagens singlematcher.

Dette året står det 10 ½ – 5 ½ til USA før søndagen.

Solheim Cup

Solheim Cup

Singlematcher Solheim Cup søndag

Norske tider, Europa nevnt først

16.31: Anna Nordqvist — Lexi Thompson

16.42: Georgia Hall — Paula Creamer

16.53: Mel Reid — Cristie Kerr

17.04: Catriona Matthew — Stacy Lewis

17.15: Karine Icher — Angel Yin

17.26: Caroline Masson — Michelle Wie

17.37: Jodi Ewart Shadoff — Lizette Salas

17.48: Charley Hull — Brittany Lang

17.59: Carlota Ciganda — Brittany Lincicome

18.10: Florentyna Parker — Gerina Piller

18.21: Madelene Sagström — Austin Ernst

18.32: Emily Pedersen — Danielle Kang

 


 

Dag 1: USA 5 ½ – Europa 2 ½

Etter en flott europeisk foursome-sekvens fredag morgen overtok USA kommandoen, og føringen, i fredagens fourballmatcher på Des Moins Golf & Country Club i Iowa.

Fredagens morgenøkt i Solheim Cup 2017 endte bra for Europa, med delt match til Melissa Reid og Charlie Hull mot Cristi Kerr og Lexi Thompson.

Parene Anna Nordqvist og Georgia Hall og Karine Icher og Catriona Matthew vant også sine matcher mot amerikanerne.

Lest denne? Tutta måtte trekke seg med skade

Solheim Cup

Ettermiddagen ble imidlertid en katastrofe for Europa. Amerikanerne puttet Europa i senk, og vant alle de fire matchene.

Solheim Cup