Enkelte baner har golfhull som har brent seg inn i minnet, og som du vet at du aldri kommer til å glemme. Kanskje fordi det var spesielt vakkert eller spesielt utfordrende. Bli med oss til Rayong i Thailand! SE VIDEO.
for-golfere-uten-h-ydeskrekk

150 METER HØYDEFORSKJELL: Hull 14 på Wangjunktr Golf Park i Rayong i Thailand er både spesielt vakkert og utrolig utfordrende. Øygreenen skimtes rett fram, der det er 160 meter fra fairwayen og ut til greenen. TRYKK PÅ BILDENE FOR STØRRE VERSJONER.

for-golfere-uten-h-ydeskrekk

VANNDAM PÅ GREENEN: Ser du nøye etter, skimter du det lille tjernet midt i greenen til hull 6 på Wangjunktr Golf Park. Hercules Highway heter det, og lander du der, er scoren garantert ødelagt.

for-golfere-uten-h-ydeskrekk

KORT, OG VAKKERT: Hull 12, Magic Fountain, er et forholdsvis kort par-4-hull som du kan gjøre enda kortere ved å slå over trærne fra det høytliggende utslagsstedet på Wangjunktr Golf Park.

Hull 14 på Wangjunktr Golf Park i Rayong i Thailand er begge deler. Altså både spesielt vakkert og utrolig utfordrende.

Da vi kom hit nylig måtte vi bare trekke pusten dypt og se oss om. La blikket beundre blomsterprakten og hvile på den vakre utsikten.

Så heter da også Wangjunktr-banens hull 14 Beautiful Beast, og er et par-4-hull på 407 meter. Og det med en høydeforskjell på over 150 meter.

Ikke har du mye å lande utslaget på, heller. En fairway som ikke er mer enn 30 meter dyp, men som til gjengjeld er 200 meter bred når øy-greenen i vannet benyttes.

Men som oftest spilles hullet som en dogleg venstre, til en green der du unngår å spille andreslaget over vann. Fra fairwayen er det nemlig 160 meter til en øy-greenen ute i vannet. Og de færreste turister har med nok golfballer til slikt …

Følg caddienes råd!

Hull 6 på Highland Course er også et slikt du aldri glemmer. Par-5-hullet Hercules Highway måler 549 meter, og her kan scoren fort bli tosifret dersom du ikke følger caddiens råd.

Fairwayen er forholdsvis trang, den går nedover og har vannhinder langs hele høyresiden.

Greenen ligger på en halvøy, delvis dekket av trær på høyre side. Om det er første gang du spiller her bør du vite at det er en stor vanndam midt å greenen.

Det fant undertegnede ut litt for sent. Et perfekt innspill ble bare borte. Det medførte at det nok ble noen kroner mindre i tips til caddien.

Magisk fontene

Det siste hullet som gjerne nevnes er hull 12, Magic Fountain. Det er et forholdsvis kort par-4-hull på 352 meter, og også her er det betydelig høydeforskjell.

Mestrer du en draw, så er det det ideelle utslaget. Men klarer du å holde ballen i luften cirka 200 meter, så kan du slå over noen trær og bunkere til venstre, og få et kort innspill over vann til et vakkert greenområde.

Snur du blikket til høyre når du kjører ned mot fairwayen her, ser du huset til han som bygget banen. Og huset er nesten like imponerende som resten av anlegget.

Wangjunktr Golf Park åpnet på slutten av 1990-tallet, og består i dag av 18-hullsbanene Valley Course og Highland Course samt at den helt nye Jungle Course, som åpner i år.

Highland Course, som vi spilte, stod ferdig i 2006. Greenfee her er mellom 735 og 920 kroner, avhengig av ukedag.

Wangjunktr ligger halvannen times kjøring fra Bankok på vei mot Klaeng.

Se også: Wangjunktr Golf Park hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.