Viktor Hovland Foto: Ping

En noe upresis og ujevn Viktor Hovland måtte konstatere at det ble tfor tøft å ta seieren i The Genesis Invitational på Riviera Country Club i Los Angeles. Sisterunden på én under par, 70, endte i delt fjerdeplass på -14, fem slag bak vinneren, Joaquin Niemann fra Chile.

Sterk åpning

24-åringen fra Ekeberg åpnet friskt med birdie allerede på det første hullet. Resten av frontnine var imidlertid preget av birdie-tørke mens siste hull på de første ni endte i dagens første bogey for runding på par.

På de siste ni så det lyst ut da Viktor nærmet seg lederen, lJoaquin Niemann, med birdie både på hull 10 og 11.

Bogey på hullene 12 og 16 og ga imidlertid en dlfintiv alutt på håpet om seier,. Og gjorde at den avsluttende birdien på hull 18 ikke ble mer enn en mager trøst og delt fjerdeplass med australieren Adam Scott på -14.

«Selvfølgelig litt kjipt»

— Jeg liker dette stedet her! Bra turnering ifjor og enda en bra turnering i år. Selvfølgelig litt kjipt at jeg ikke spilte litt bedre i førsterunden og sleit litt i dag, men jeg gjør veldig mye bra, så det er bare å fortsette å bygge videre, så forhåpentligvis neste gang så er det jeg som er på topp.

VViktor Hovland til tilDiscovery etter runden

Miklagardspilleren drar nå hjem til Oklahoma, og tar enten én eller to uker spillefri. Det betyr at hans neste turnering enten blir Arnold Palmer Invitational på Bay Hill i Orlando 3.-6- mars eller The Players Championship på Sawgrass-banen i Nord-Florida uken etter.

https://twitter.com/i/status/1495639495450193920

Se også: Resultater fra Los Angeles