Foto: NGF/Ward

Etter første runde var Kristian Krogh i Topp 10 i Porsche European Open. Det var han også etter den andre. Og etter den tredje. Etter seks over par i siste runde ble han 46.-mann. Som var 37 plasser lavere enn plasseringen han startet dagen på.

Etter runder på to under par, 70, og to ganger én under par, 71, snuste Kristian Krogh på karrierens første Topp 10-plassering før søndagens avsluttende fjerde runde.

Men søndagen skulle vise seg å bli blytung for for 24.-åringen fra Drammen GK. Med en birdie på turneringens siste hull som eneste lyspunkt.

fjerde runde

Til slutt endte han elleve slag bak målet om Topp 10. Og 16 slag bak vinneren Paul Casey. Som med 14 under par også kunne bokføre sin 14. seier på europatouren.

Engelskmannen var ett slag foran Robert MacIntyre fra Skottland, Mathias Schwab fra Østerrike og tyskeren Bernd Ritthammer.

Åtte turneringer gjenstår

Det blir en spennende sesongavslutning for de tre nordmennene med europatourkort inneværende sesong. Åtte turneringer gjenstår av den regulære sesongen.

Oslospillerne Espen Kofstad og Kristoffer Reitan røk begge ut av European Open etter to runder. Førstnevnte var ett slag over cutgrensen etter to 74-runder og +4. Klubbkameraten fire slag over grensen etter 81-70.

For alle tre blir sesongmålet å ende blant de 110 besteRace to Dubai-rankingen. Som vil gi europatour-billett også i 2020. Men dit er det foreløpig et stykke igjen for alle.

Kristoffer Reitan er nærmest av våre på 138.-plass med 251,4 poeng, 110.-plassen innehas av engelskmannen Sam Horsefield med 373,8 poeng. Espen Kofstad har 174,4 poeng på 160.-plass, Kristian Krogh 50,1 poeng som 233.-mann.

SETT DENNE? Porsche European Open ble spilt på en utrolig tøff bane! Med blant annet det lengste hullet som spilles på europatouren. Banen regnes som en av de mest krevende banene i turneringsgolf. Blant annet inneholder den to par-5-hull i monsterstørrelse: Hull 9 og hull 16.

Se også: Resultater fra Tyskland