NGF jobber videre med prosjektet som kan skaffe Norge Solheim Cup i 2019. Golfpresident Finn H. Andreassen forteller at inntektene er større enn mange tenker på.
finn-h----m--ogs--tenke-p--inntektene-

NGF JOBBER VIDERE: Golffrbundet styre, med president Finn H. Andreassen i spissen, fikk mange gode impulser og innspill under årets Solheim Cup i Denver. Blant annet en hel del informasjon om hvilke inntekter et arrangement i Norge vil kunne innbringe.

finn-h----m--ogs--tenke-p--inntektene-

finn-h----m--ogs--tenke-p--inntektene-

finn-h----m--ogs--tenke-p--inntektene-


I slutten av november må golftinget i Kristiansand ta stilling til om Norge skal arbeide videre med en Solheim Cup-søknad eller ikke.

Golftinget må antageligvis gi styret store fullmakter siden søknaden må sendes, og avgjørelsen om arrangementssted vil bli fattet, i kommende tingperiode.

Onsdag ble kulturminister Hadia Tajik introdusert for golfidretten på et arrangement ved Groruddalen Golfklubb

Fikk vist hva golf står for

— Vi hadde inviterte kulturministeren fordi vi visste hun ville være mye rundt før valget, sier Finn H. Andreassen til Golferen.no.

— Men Solheim Cup stod ikke på dagsordenen. Vi ville gi henne en innføring i golf og det golf står for, der hun fikk møte hele spekteret golfspillere; fra barn til seniorer.

Og selv om ikke Solheim Cup var tema, var nok arrangementet med på å øke oppmerksomheten rundt golf i kulturdepartementet.

Til tinget med fullfinansiert Solheim Cup

Golfforbundets styre skal møtes tidlig i september, og mye taler for at styret da vil gå inn for å spørre tinget i november om NGF skal gå videre med Solheim Cup-saken.

— Og jeg kommer ikke til å be tinget om å gå inn for Solheim Cup før vi har finansieringen i orden, sier Andreassen.

Under årets Solheim Cup i Denver fikk Andreassen og resten av NGF-delegasjonen også tall for hvilke inntekter Solheim-arrangørene oppnår.

— Og det er langt større inntekter enn de fleste aner. Fremover må vi derfor også tenke på inntektene.

— Arrangøren tar blant annet alle inntekter fra billettsalg, merchandise og medierettigheter. Vi har fått tall fra tidligere arrangementer, og vi vil nå kvalitetssikre tallene vi har fått, fortsetter golfpresidenten.

På sponsorsiden er det ingen konkrete nyheter. Golfforbundet må skaffe rundt 45 millioner kroner fra samarbeidspartnere.

Da vil utgiftene dekkes, og inntektene gi pluss i regnskapet. Golferen.no er kjent med at NGF har kommet et stykke med potensielle samarbeidspartnere, og at minst én stor norsk merkevare har uttrykt interesse for å være med på et Solheim Cup på norsk jord.

Hva mener du? Forutsatt at finansieringen går i orden, bør Norge søke om Solheim Cup 2019? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.