Bilder fra Norwegian Challenge på Losby Golfklubb søndag 11. august 2013. Foto: Benjamin A. Ward / NGF

Det ble litt mange bogeyer til seier. Men eagle-birdie-avslutning reddet dagen og turneringen for en tross alt fornøyd nordmann.

Espen Kofstad var bogeyfri fram til hull 12 lørdag. Da kom det to på rappen. Og enda en på hull 16. Eagle på hull 17 og birdie på hull 18 sørget imidlertid for hans tredje tre under par 69-runde på rad, og for at samtlige fire runder endte på 60-tallet.

DET RESULTERTE I DELT FEMTEPLASS etter delt fjerdeplass i challengetourens sesongåpning i Kenya for en måned siden. Etter to turneringer har han knallsterke 68,75 slag som gjennomsnitt etter sju av de åtte rundene på 60-tallet.

På pengelisten ligger Kofstad på fjerdeplass med 170.000 kroner (18.364 euro) innspilt.

— Og det må vel være en sesongåpning til å leve med?
— Jada, jeg kan leve med dette, svarer Kofstad fornøyd. Han er underveis fra Egypt til Madrid i Spania, der han kom fram tidlig søndag morgen for kommende ukes Challenge de Madrid.

Turneringspause på grunn av ryggen

Kofstad har bestemt seg for å gjøre som teamkollega i Chubby Chandler-stallen, Danny Willett, og ta pause i hvert fall etter hver annen turnering sesongen gjennom.

ÅRETS MASTERS-VINNER, og lederen av Race to Dubai, har slitt med samme ryggskade som Kofstad i over ett år, men har klart å holde den i sjakk, og vinne fire turneringer, med sitt To uker på, to uker av-opplegg.

Les også: Lader opp med cruise – følger Willetts eksempel

Kofstad vil følge samme opplegg, og dropper turneringen i Tyrkia om to uker.

— Ja, jeg drar hjem etter Madrid og tar så fri. Og så drar jeg til turneringen i Italia, og deretter til Tsjekkia, men tar så fri igjen ved å droppe Sveits, forklarer han.

Da har vi kommet til den første uken i juni, og lenger enn det har han ikke lagt programmet, forteller han. Fra KPMG Trophy i Belgia 9.-12. juni og gjenstår 22 turneringer av årets challengesesong.

ENGELSKMANNEN JORDAN L. SMITH holdt hodet kaldt, forsvarte ledelsen han hadde gjennom alle turneringsdagene, og vant sin første challengeseier med to slag på -18 etter 63-68-70-69.

Tre spillere delte andreplassen på -16, mens Kofstad var én av fem mann på -15 og delt femteplass.

Eirik Tage Johansen avsluttet med fire under par, 68, med seks birdier og to bogyer på kortet. Det ga -9 totalt etter 71-67-73-68, og delt 32.-plass.

Se også: Resultater fra Egypt


Runde 3: Kjemper om seieren i Egypt

Oslo-spilleren må ha marginene på sin side dersom han skal kunne vinne Red Sea Egyptian Challenge .

Espen Kofstad er avhengig av å få satt sammen en runde som, liksom de tre første rundene, er tilnærmet feilfri. Og stole på at han klarer å omgjøre sjansene han får til birdier.

Med -12 etter runder på 66-69-69 er han tre slag bak Jordan L. Smith, som har ledet fra første dag etter en fantastisk åpningsrunde på ni under par, 63.

23-åringen fra England er imidlertid svært uerfaren. Han spilte fem challengeturneringer i fjor, og klarte cutten i to. Han har aldri vunnet før, og har delt 28.-plass som beste challengeresultat.

Også Joel Girrbacch fra Sveits, på plassen foran Kofstad, er et ubeskrevet blad. Han misset cutten i årets første turnering i Kenya, og spilte seks turneringer i 2015. Hvorav han misset cutten i tre.

Mange kan vinne

Mye peker  på at vinneren lørdag kveld blir å finne blant de seks som deler tredjeplassen på -12. Edouard Dubois fra Frankrike har, liksom Kofstad, to challengeseiere,  engelskmannen Charlie Ford har én.

Om da ikke en av de som har -11 stiger opp, der finner vi fem mann. Mens vi på -10 finner ytterligere tolv spillere. Blant dem meriterte utøvere som Mikael Lundberg fra Sverige, Henry Scott fra Skottland og sørafrikanerne Dylan Frittelli  og Jaques Blaauw.

Espen Kofstad har altså en god mulighet til å kunne ta sin tredje challengeseier. Men det kommer ikke til å bli en enkel tur i parken for 28-åringen …

Eirik Tage Johansen hadde en tredjerunde på én over par, 73, og ligger på delt 48.-plass med -5.

 


Runde 2: Vil fortsette i samme spor

Onsdag skapte Kofstad mesteparten av resultatet på sine fem siste hull. Torsdag ble det nok en solid runde, med der grovarbeidet ble gjort i første halvdel.

Espen Kofstad strutter av selvtillit etter en sesong som så langt har bragt ham en delt fjerdeplass på challengetouren og en delt niendeplass på den sørafrikanske sunshinetouren.

I Red Sea Egyptian Challenge ligger han på delt tredjeplass med tre mann med -9 etter tre under par, 69, torsdag.

Andrerunden spilte han de første ni på fire under par etter birdier på hullene 1, 6, 7 og 8. En bogey på hull 15 sørget for rundescoren på 69 slag.

Da vi antyder at det bare er å fortsette i samme spor gjennom helgen, flirer han:

— Der svarte du på spørsmålet ditt selv!

Stille og rolig affære

Kofstad forteller at Ain Sohkna-banen i Suez er helt okei.

— Den er kanskje ikke det helt store, men kan ikke klage heller. Og de skal prøve å sette (hullene) så vanskelig de kan i helgen, fortsetter han.

NOE VANSKELIGERE pinneplasseringer bør etter normalen borge for et vinnerresultat rundt 50 prosent bedre enn ledelsen etter to runder.

Lederen, engelskmannen Jordan L. Smith, har -13. Holder normkalkylen skal vinneren til 19 eller 20 slag under par.

Kofstad behøver altså antageligvis å måtte gå ytterligere ti slag under par på de to siste rundene for å være med å kjempe om seieren. Men han kan ikke regne med å få særlig hjelp fra publikum; de finnes ikke.

— Nei, det er stille og rolig her, slår han fast.

Knallrunde av Tage

Eirik Tage Johansen sloss lenge rundt custreken, som i skrivende stund er stipulert til -3. Med ni hull igjen av andre runde lå Tage på par for dagen og -1 totalt.

MEN SÅ SMALT DET FRA SIDDISEN: Birdie på hull 10. Birdie på hull 11. Birdie på hull 13. Birdie på hull 15. Birdie på hull 16. Birdie på hull 17. Samt en bogey på hull 18.

Det ga fem under par, 67, for dagen. -6 totalt og pent plassert på delt 21.-plass med to runder igjen.

Kristian Krogh er ute etter 75-73 og +4.

 


Runde 1: Bare å fortsette fokuset

Espen Kofstad avsluttet første runde av ukens challengeturnering knallsterkt med fire birdier på sine fem siste hull.

Espen Kofstad startet første runde av Red Sea Egyptian Challenge på hull 11 med en par. To kjappe birdier satte så takten for resten av runden.

Før han startet sine siste ti hull var Kostad én under for dagen etter birdier på hullene 12 og 13 samt en bogey på hull 14.

Deretter fulgte birdier på hullene 3, 6, 8, 9 og 10 for seks under par for dagen på delt tredjeplass, tre slag bak ledende Jordan L. Smith fra England og ett bak franske Joël Stalter fra Frankrike på andreplass.

— Jeg spilte ganske fint, samme som på trening, bare å fortsette fokuset, kommenterer Kofstad til Golferen fra Egypt.

Eirik Tage Johansen kom også inn under par. En under par, 71, etter fire birdier og tre bogeyer, gir imidlertid ikke bedre enn delt 67.-plass etter første dag.

Kristian Krogh skuffet med tre over par, 75,  og delt 130.-plass.