Foto: Tristan Jones

1. januar 2017 blir de to viktigste golforganisasjonene på De britiske øyer slått sammen til én. Hovedkontoret blir i R&As ikoniske klubbhus i St Andrews.

I juni i år ble The Royal and Ancient Golf Club og Ladies Golf Union enig om å samles i ett forum. Avtalen ble signert mandag 19. desember, og fusjonen er et faktum fra 1. januar 2017.

DET ER STORE PENGER I OMLØP i begge organisasjoner, og det ventes betydelig rasjonaliseringsgevinst å samle begge organisasjonens forretningsvirksomhet i én kommersiell enhet.

LGUs kommersielle virksomhet integreres i R&As organiasjon. Også alle ansatte i LGU blir fra 2017 ansatt i R&A mens styremedlemmene i LGU får mulighet til å bli representert i R&As komiteer.

Også turneringene samles i ett forum

R&A tar over ansvaret for å arrangere mesterskapene til LGU fra og med 2017. Med unntak av majorturneringen Womens British Open, der LGU har en kontrakt med IMG som må fullføres innen storturneringen kan arrangeres in house.

— Med våre felles ressurser og spisskompetansen i staben får vi nå en mye bedre posisjon for å virkeliggjøre den felles visjonen om at idretten skal vokse enda mer globalt, sier R&A-sjef Martin Slumbers i en pressemelding. 

Også fra LGU-hold kommer det positive kommentarer til den forstående fusjonen og et felles forum for britisk golf.

— Sammenslåingen er et progressivt og viktig steg for fortsatt utvikling av damegolf, mener leder i Ladies Golf Union, Trish Wilson.

Kommende års Open Championship spilles på Royal Birkdale 20.-23. juli mens Womens British Open går av stabelen på Kingsbarns 3.-6. august. The Senior Open Championship spilles på Royal Porthcawl i Wales 27.-30. juli.

Se videoen under for mer om samlingen av The Royal and Ancient Golf Club og Ladies Golf Union i ett forum.