Foto: norskgolf.no/ward

Tirsdag ble Jason Kelly overrakt medalje og pokal som norgesmester 2016. Kelly roser NGF for måten de håndterte saken da de forstod at de hadde gjort en feil.

Jason Kelly, som har base i London, fløy inn til Gardermoen tirsdag formiddag, og dro videre til Miklagard. Der ventet en delegasjon fra NGF for å overlevere premien som norgesmester 2016, en tittel han deler med Ole B. Ramsnes.

Egentlig skulle det hele ha blitt avgjort i et omspill mot Ramsnes lørdag 20. august etter at begge kom inn på lik score.

Men takket være en gedigen arrangørtabbe var Kelly blitt disket. Feilaktig disket, skulle det vise seg.

Har du lest saken? Kelly skulle ikke blitt disket, får NM-tittel og gullmedalje

Roser forbundets håndtering

— Å endelig se trofeet med alle navnene på, og vite at mitt eget vil bli lagt til den listen, var ganske heftig. Og det var definitivt et element av stolthet i det å motta beviset på at jeg offisielt er norgesmester 2016. Å vinne  NM var høydepunktet i min andre sesong på rad preget av sykdom, sier Kelly til Golferen etter premieutdelingen i klubbhuset til Miklagard.

— Men jeg er også tilfreds med måten NGF svarte på, aksepterte og reagerte på den feilen de hadde gjort. Jeg takket dem for å ta ansvar, og å ikke forsøke å stikke saken under en stol. Det var herlig å kunne sette en strek over alt dette, og gå videre.

Kelly er også glad for at mor Tone Marie, oppvokst i Lier og bosatt i London, fikk være med og oppleve det store øyeblikket.

— Hun har alltid vært en så veldig viktig støttespiller for meg, skryter Jason. Og synes det er morsomt at han, som er født og oppvokst i England, er blitt norsk mester i golf mens norske Tone Marie er britisk mester i håndball.

NM-seier Kelly
DET SYNLIGE BEVISET: Jason Kelly er glad for å få navnet sitt på NM-pokalen som norgesmester 2016. Foto: norskgolf.no/ward

Blitt Miklagard-medlem

Kellys medlemskap i Wentworth Golf Club i London var en betydelig faktor i den feilaktige diskvalifikasjonen i NM. Nå har Kelly forsikret seg mot at noe lignende skal kunne skje i fremtiden.

— Det var herlig å også kunne bekrefte mitt nye medlemskap i Miklagard for å unngå en tilsvarende forvirring neste år. Jeg gleder meg til å komme tilbake for å vinne NM igjen neste år. Etter at Ole (Ramsnes) har lagt opp blir jo jeg den eneste tittelforsvareren. Og jeg fikk også gitt uttrykk for min glede over neste års turnering på Challenge Tour, som blir i Miklagard-regi, fortsetter Kelly.

I tillegg til å rose NGF for måten hans sak har blitt håndtert på, passet Kelly også på å gi ros til NGF-delegatene for selve NM-arrangementet, som han syntes var fantastisk.

Særlig likte han siste dag med live tv-overføring, og at herrene og damene spilte på samme bane. Kelly passet også på å gratulere Tonje Daffinrud med seieren i dameklassen, og la til at hun etter hans mening har et enormt potensial for videre utvikling.

Setter opp eget team i USA

Kelly var tidligere medlem av Team Norway. Før neste sesong har han bestemt seg for å sette opp sitt eget støtteapparat i USA.

— Jeg reiser til Phoenix på fredag for putting og nærspilltrening med Stan Utley, den beste i bransjen. Så videre til  San Diego og TPI (Titleist Performance Institute) i Oceanside. Det er et utrolig sted! Det er verdt å google TPI Oceanside og ta en titt på fasilitetene, mener Kelly.

— Jeg skal screenes og analyseres tvers i gjennom ved hjelp av forskjellige øvelser og sensorer og 3D svinganalyse for å avsløre mine styrker og hvor jeg er svak, og hvor jeg er ineffektiv og hvor jeg er effektiv. Jeg skal også begynne å jobbe med tourspiller Robert Rock for full sving og strategi. Til å komplementere teamet skal jeg snakke med en sportsanalytiker og motivator. I et forsøk på å bli helt frisk til neste sesong skal jeg begynne hos en ny spesialist den 21. desember, en som har spesialisert seg på parasitter og virus. Neste år kan bli et stort år, og planen er å starte sesongen med eccoturneringene ved PGA Catalunya i februar.