Foto: Flickr/thinboyfatter

En 400 mål stor brann i Mission Viejo i California før helgen skyldtes en gnist fra en titandriver etter et slag på Arroyo Trabuco Golf Club. SE VIDEO

Det er ikke første gang at titandrivere har forårsaket skogbrann i California, forteller ABC News i forbindelse med brannen i forrige uke.

Global Golf Post skriver at i følge lokale TV-stasjoner forsøkte en golfer å slå ballen ut fra den tørre roughen med titandriveren sin. Da han traff en stein kom det en stor gnist, som satte fyr på 400 mål hos Arroyo Trabuco Golf Club.

Nok varme til skogbrann

Køller med titanhode gir, i motsetning til køller med hode i stål, store og farlige gnister viser forskning av James Earthman, professor i kjemi og materialteknikk ved University of California i Irvine.

— Med stålkøller så vi aldri noen gnister. Da vi testet en titankølle, fikk vi mengder av gnister hver gang vi slo den mot stein, sier Earthman til Global  Golf Post.

Videoen under viser hvor store gnister, med mye varme, det blir når en titandriver slås mot stein.

 

— Den kan gi en gnist på nesten 3000 grader fahrenheit (1650 grader celsius), som er mer enn  nok til å å starte en skogbrann, uttaler brannmester Larry Kurtz i Orange County, California.

Golferen prøvde å slukke

Spilleren som forårsaket at det ble skogbrann forsøkte å slukke, men flammene spredde seg raskt i det tørre landskapet. Resultatet ble en skogbrann som varte i mer enn tre timer før den ble slukket. Heldigvis ble verken personer eller bygninger ødelagt av brannen.

Ved et tilfeldighetenes spill ble Arroyo Trabuco-banen utsatt for akkurat det samme i 2011. Mens det i 2014 ble skogbrann med samme årsak på Shady Canyon Golf Course i Irvine.

Faren for skogbrann er meget stor etter fem års tørke i California, og meldingen fra golfklubben er klar: Ikke bruk titandriveren i den tørre roughen!