Det ble en oppløftende turnering på Moss og Rygge-banen sett med norske øyne. 13 spillere klarte cutten, 11 endte topp-25. Med den ferske proen Mariell Bruun som vår beste.

Mariell Bruun fra Larvik GK har nettopp blitt pro, og feiret begivenheten med delt femteplass på -1 i Ladies Norwegian Open fredag.

— Jeg spilte veldig bra fra tee til green, og var nøye på å treffe de riktige stedene i de tilfellene jeg visste jeg måtte ha Up and down dersom jeg misset greenen, oppsummerer 22-åringen finalerunden til Golferen. 

Og slår fast:

— Jeg var hele tiden fokusert på å gjøre det så enkelt som mulig å gjøre par.

Bruun har blitt proff etter at studiene ved Denver-universitetet ble avsluttet i vår. Allerede førstkommende onsdag, 17. august, setter hun seg på flyet tilbake til USA.

Der skal hun forsøke å kvale inn til LPGA. Hennes forkvalik spilles på Mission Hills-banen i Rancho Mirage i California. Hun har bestemt seg for å gå all in.

— Jeg har bestemt meg: Jeg bare skal klare å kvale inn til LPGA. Jeg har riktignok en back-up-plan. Men den snakker jeg ikke om, smiler hun.

Ladies Norwegian Open første profesjonelle seier

Også for vinneren Sarah Nilsson, fra Kristianstads GK helt sør i Sverige, ble Ladies Norwegian Open en ny erfaring.

20-åringen avgjorde med birdie på siste hull, og tok seieren med to slag på -4 for seierssjekken på 60.000 kroner og sin sin første seier som profesjonell.

— Jeg har akkurat blitt profesjonell, og har tidligere vunnet på minitouren. Men aldri på dette nivået. Jeg har bevisst valgt å gå veien utenom college, og rett inn i profflivet. Så langt ser det ut til å ha vært vellykket, smiler hun.

Herlig uke for norgesmesteren

Karoline Lund fra Losby GK ble norgesmester på Atlungstad sist søndag. Med par etter 72-74-70 endte hun på delt syvendeplass, og fikk premien som beste amatør på Moss og Rygge-banen fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ladies Norwegian Open
TO VINNERE: Karoline Lund fra Losby GK (t.v.) ble beste amatør i Ladies Norwegian Open. Sarah Nilsson fra Kristianstad GK vant. Foto: Jan E. Espelid

— Ja, dette har vært en morsom uke, slår 18-åringen fast.

Hun er elev ved Wang Toppidrett i Oslo, der hun skal begynne på det siste året på. Hun er svært fornøyd med utviklingen som golfspiller, forteller hun.

Se også: Resultater fra Moss og Rygge GK 

 


Torsdag: 13 norske jenter klarte cutten

De to første rundene av årets hjemlige proffturnering for damer ga god norsk uttelling: Blant våre 15 spillere i feltet på Moss og Rygge-banen, kom hele 13 videre til finalerunden.

Amatøren Dorthea Forbrigd fra Oslo GK er best av våre med -1 på delt fjerdeplass før siste runde av Ladies Norwegian Open, der lederballen starter klokken 10.10 fredag.

Turneringen omfatter 54 hull, som spiles over to dager: 36 hull torsdag og 18 hull i fredagens finalerunde.

Åpningsdagen ble en tøff utfordring, med mange høye scorer på en bane, som viste seg å bli svært krevende.

40 millimeter nedbør dagen før, og en stadig tiltagende sørlig vind utover torsdag ettermiddag, gjorde den andre runden til en kraftprøve for spillerne.

Bare fem spillere kom seg derfor under par på torsdag ettermiddag, med Frida Gustafsson-Spång suverent best med imponerende fem under par, 67.

Det gir den svenske jenta delt ledelse med landsmann Cajsa Persson på -4 .

Amatørene bra med i Ladies Norwegian Open

Blant de fem norske i topp-15 er hele fire amatører. Foruten Forbigd på fjerdeplass finner vi årets norgesmester, Karoline Lund på delt niendeplass med +2 mens Maiken B. Paulsen og Celine Borge deler 13.-plassen på +3.

NMs sølvvinner, Mariell Bruun, er beste norske proff på samme plassering som norgesmesteren mens feltets høyest rangerte norske spiller, Marianne Skarpnord ligger på delt 17.-plass med +4.