Rapportene forteller om utrolig vanskelige forhold og en tøff bane siste dag av Grundfos Masters på Green Eagle Golf i Tyskland.

Elias Bertheussen måtte opp i fem over par, 78, etter seks bogeyer og én birdie. Det ga trønderen et fall fral delt første- til delt åttendeplass, hans beste plassering på Nordic League denne sesongen.

Med +5 endte Bertheussen fire slag bak vinneren, Oliver Suhr, som avsluttet med en vannvittig åtte under par 65-runde, og tangering av banerekorden.

Dansken feide i ni birdier og en eagle, men tapte også tre slag på bogeyer, og avanserte hele 45 plasseringer på sisterunden.

Christian Aronsen og Ole B. Ramsnes delte 29.-plassen med +10 etter henholdsvis fem over par, 78, og fire overpar, 77.

Nordic League flytter nå nordover til like over grensen mellom Tyskland og Danmark i Tønder for Kitchen Joy Championship 4. til 6. mai.

Se også: Resultater fra Tyskland


Runde 2: Elias Bertheussen overtok kommandoen 

Elias Bertheussen hadde dagens beste runde med sju birdier og fire bogeyer på kortet. Med det spratt han 35 plasseringer oppover resultatlisten til tetplassen.

Trondheimsspilleren deler ledelsen med danske Nikolaj Nissen, og duoen har ett slags ledelse til et kobbel på hele fem mann.

Vår bestemann fra onsdagens åpning, Christian Aronsen, måtte opp i fem over par, 78, torsdag. Det betyr plassering på delt 18.-plass med +5 før siste runde fredag.

Blant de 13 nordmennene som stilte til start var det bare er Ole B. Ramsnes (74-78, +6, delt 23) som klarte cutten i tillegg til Bertheussen og Aronsen.

 


Runde 1: Christian Aronsen fører an

Miklagard-spillleren runder 40 senere i år, men setter sine yngre lansmenn på plass så langt. Han åpnet den femte NL-turneringen som delt åtte.

Christian Aronsen ligger på femteplass i Nordic League-rankingen etter de fire første turneringene, som har vært spilt i Spania.

I den siste utenfor Norden, på Green Eagle Golf i Tyskland, åpnet Aronsen Grundfoa Masters med par, 73, etter fem hver av birdie og bogey spredd pent utover kortet.

DET GIR ALTSÅ DELT ÅTTENDPLASS, fem slag etter svnske Niklas Lindström, om går inn i den andre av tre runder med tre slags ledelse.

Christian Aronsen har tre topp-10, hvorav to topp-5, i de fire Nordic League-turneringene så langt. Med delt andreplass i PGA Catalunya Resort Championship som beste resultat.

Øvrige norske plasseringer

d17: Ole B Ramsnes, +1

d35: Elias Berhteussen, +3

d40: Sander Stavnat (a) og Erik Kløsvtad, +4

d63: Mathias Lynne Schjølberg og Boris Christov, +5

d84: Anders Strand Ellingsberg, +7

d93: Jarand Ekeland Arnøy, +8

d98: Torbjørn Johansen, +9

d114: Kevin André Wright og Dennis den Roover, +14

RTD: Lasse Gerhardsen etter seks hull, +5