Viktor Hovland fortsatte storspillet søndag, og også denne dagen holdt det helt inn. Han avanserte til delt andreplass i World Golf Championships-turneringen i Bradenton, Florida.

Fem under par 67-runden søndag førte miklagard-spilleren fem plasseringer oppover til andreplass i Florida.

Plasseringen delte Viktor Hovland med amerikanerne Brooks Koepka og Billy Horschel, og trioen endte tre slag bak vinneren, Collin Morikawa.

Etterpå oppsummerteViktor runden til Eurosport:

— Ja, det var en bra dag. Jeg kom ut med en god start, og det var i grunnen alt jeg jeg hadde lyst på i dag. Fire under par på frontnine der … da ble det i alle fall morsomt på backnine der. Litt surt er det dessverre med de puttene på 14, 15 og 16. Men ellers er spillet veldig bra.

Viktor forteller videre at han har kjent klar fremgang i spillet de siste par månedene , og at han har fått noen øvelser som hever spillet uten at han trenger å endre så mye.

Hemmeligheten bak seks Topp 6-plasseringer på syv turneringer forklarer han med at den litt økte lengden fra tee har hjulpet veldig mye. Og at han tjener på ballstrikingen fra uke til uke. At også chipping og putting har blitt litt bedre, er faktorer som har hatt stor betydning for stabiliteten hans.

— Så alt har blitt litt bedre. Og da er det mulig å være stabil fra uke til uke!

i Florida

Se også: Resultater fra Florida

i Florida
Viktor Hovland Foto: Ping

Avanserer på verdensrankingen

Den dem delte andreplassen i Florida førte Viktor Hovland opp én plassering, til 13.-plass på verdensrankingen. Rankingen ledes fortsatt av Dustin Johnson, med Jon Rahm, Justin Thomas og ukens vinner, Collin Morikawa på de neste plassene.

Kristoffer Ventura er neste beste nordmann på 225.-plass på rankingen etter delt 49.-plass i ukens andre turnering på PGA Tour, Puerto Rico Open.

https://twitter.com/i/status/1365905067790856192
https://twitter.com/i/status/1365112899555848195
Fra torsdagens åpningsrunde