TITTELFORSVARER: Dustin Johnson vant fjorårets FedEx Cup. Foto: TaylorMade/GettyImages

Dustin Johnson ledet med fire slag før finalerunden i The Masters Tournament på Augusta National Golf Club. Bortsett fra litt smårusk innledningsvis passet han godt på forspranget, og kom inn fem slag foran duoen Cameron Smith og Sungjae Im på andreplass. SE VIDEO

Fra hull tre av leverte Johnson spill rn verdensener verdig, og var i grunnen aldri truet på sin vei rundt ikonbanen i Augusta.

En avsluttende 68-runde ga -20 totalt, som er ny Masters-rekord og også tangering av den laveste vinnerscoren i en majorturnering gjennom tidene.

Marginen ned til Cameron Smith fra Australia og Sungjae Im fra Sør-Korea var på fem slag. Det er den største seiersmarginen i en major siden 1997. Den gang het forøvrig vinneren Tiger Woods, som da tok sin første majortittel nettopp her.

Etter første runde torsdag var tittelforsvarer Tiger i posisjon til å kunne vinne igjen etter sin fire under par 68-åpning. I stedet måtte Tiger nøye seg med delt 38.-plass på-1 å sette en annen rekord: Hans første hull på 10 slag i en profesjonell turnering.

Det skjedde på fryktede hull 10, der utslaget spant ned i vannet på det korte par-3-hullet. Tredjeslaget i bunkeren, femteslaget fløy fra bunkeren og ut i vannet før han etter det påfølgende straffeslaget behøvde tre slag på å få ballen i koppen.

Se også: Resultater fra Augusta

i Augusta
HULL 12: Det korte par-3-hullet har felt mange spillere på Augusta National GC gjennom årene. Det andre av de tre Amen Corner-hullene regnes som banens signaturhull. Foto: Foto: The Masters