Foto: Dubai Desert Classic / Instagram

Viktor Hovland tar peiling på å spille fire turneringer før nyttår. Kristoffer Ventura regner med å stille til start i tre turneringer på PGA Tour før 2020 ebber ut.

Turneringstablået for Hovland og Ventura resten av 2020 viser at de to norske PGA Tour-stjernene tar sikte på å til sammen spille minst syv av turneringene som gjenstår før nyttår, viser en oppstilling fra Eurosport Norge.

Sportskanalen har vært i kontakt med både Hovland og Ventura, som har lagt frem sine respektive turneringsplaner for resten av året.

Turneringsprogram Viktor Hovland

  • Vivint Houston Open (5.-8. november)
  • Mayakoba Golf Classic (3.-6. desember)
  • DP World Tour Championship, Dubai (10.-13. desember)

Den siste turneringen, DP World Tour Championship, er europatourens sesongfinale.Her kommer Viktor med gjennom sin posisjon på verdensrankingen.

Slik kommenterer Eurosports golfekspert, Marius Thorp, Viktors valg av turneringer:

Dette ser ut som en fornuftig plan. Houston og Mayakoba er fine turneringer som kan gi gode muligheter da flere av de aller beste vil stå over en eller begge disse. Programmet har vært hektisk i høst, og det vil ikke bli mindre hektisk på nyåret, så det kan nok bety at flere vil benytte muligheten for en litt lengre pause etter Masters. Turneringen på Mayakoba i Mexico har han spilt to ganger allerede og har erfaring fra den banen. Houston vil være første gang han pegger opp der, så det blir spennende å følge med hva han får til der.

Thorp sier videre:

— Normalt sett er det de 60 beste som kommer med i finalen på Europatouren i Dubai, så der er han egentlig ikke kvalifisert. Men vi venter og ser om det er endringer i oppsettet for den turneringen grunnet pandemien. Det var caddie Shay Knight som nevnte at han muligens kom med på verdensrankingpoeng, men dette er fortsatt ubekreftet. Feltet på QBE Shootout med annonsert i går uten Hovlands navn, så det per nå kan det se ut som Mexico blir siste turnering før jul.

Turneringsprogram Kristoffer Ventura

  • Vivint Houston Open (5-8 november)
  • The RSM Classic (19-22 november)
  • Mayakoba Golf Classic (3-6 desember)

Marius Thorp kommenterer:

Det er veldig gledelig at Kristoffer har fått en invitasjon til neste ukes Houston Open, velfortjent! Nå som han er i såpass god form er det veldig bra at han får spille med jevne mellomrom og unngår de lange pausene som kan dukke opp for spillere i lavere kategorier. Ventura har levert strålende i sesongstarten og jeg er veldig spent på å se hva han kan få til i disse tre turneringene. Denne høstdelen av sesongen kan fort sette litt tonen for hvor mye Ventura får spille når vi runder nyttår, så derfor er det viktig at han får sjansen og griper den. Som nevnt vil nok ingen av disse turneringene være med de aller beste på startstreken, så alle disse turneringene vil presentere gode mulighter for begge våre menn.

Ventura på PGA Tour i Bermdua

Sist uke hadde Viktor Hovland spillefri mens Kristoffer Ventura deltok i Bermuda Championship, som ble spilt torsdag til søndag.

Etter første runde lå 25-åringen fra Rygge på delt 64.-plass med -1.

Andre runde måtte han avslutte med hull 18 lørdag morgen. Han måtte ha par på det gjenstående hullet for å gå til helgespillet. Men med bogey på hull 18 ble det tre over par, 74. Det ga +2 totalt, som var ett slag for mange til å få spille helgens to runder.

Hovland og Ventura

Amerikaneren Bryan Gay vant med birdie på færste ommspillshull etter at han landsman Wyndham Clark begge hadde endt på 15 under par.

Se også: Rusltater fra Bermuda