Foto: Oklahoma State

Det mangler ikke på lovord fra utenlandske medier over Viktor Hovlands første seier, og måten den kom på.

Dagen etter at Viktor Hovlands fantastiske timeters-putt ble banket inn i hullets bakkant flommer utenlandsk presse over av begeistring over golfsportens ny 22 årunge stjerne.

Vi har samlet et knippe uttalelser, overskrifter og historier fra nett og papir. Har du tips om mer hyllest som kan være interessant for nordmenn å lese, sende oss en e-post på tips@golferen.no.

Svensk Golf: «Historisk viktoria»

Hovlands seier er toppsaken på forsiden til Svensk Golf, med tittelen «Hovlands historiska viktoria»., Europas største golfmagasin har også gitt plass til enda en Hovland-sak på forsiden.

Svensk Golf gjør et poeng av hvor knallhard og bestemt den avgjørende putten var, og mener putten ville gått tre meter forbi om den ikke var midt i hullet.

Aftonbladet: «Hovland historisk norsk PGA-vinnare»

Fortsatt i Sverige gir storavisen Aftonbladet betydelig oppmerksomhet til den norske triumfen. De snakker om at stortaltentet har tatt sin og landets første PGA Tour-seier, og siterer også Hovland på at han nok må jobbe enda mer med nærspillet framover.

Expressen: Fokuserer også på «underbara kommenteringen»

Expressen i Stockholm gir også god plass til Hovlands seier, og har lagt ved et videoklipp fra norsk Eurosport, og anbefaler leserne å lytte til elleville kommentarene til Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad.

Golf Channel: Birdie på siste hull for første seier

Også NBC-eide Golf Channel gjør et stort poeng av Hovlands triumf, og har et lengre intervju med ham.

Reuters: Hovland senker lang putt for første seier

Nyhetsbyrået Reuters gjør et poeng av at Viktor skaffet Norge sin første seier på PGA Tour, og oppsummerer også annet fra karrieren så langt.

Golf.com: Vinneren av 2018 U.S. Amateur tar sin første profesjonelle seier

Golf.com rapporterer om den dramatiske måten Hovlands første seier ble avgjort på.