Skjermdump: tpc.com/sawgrass

Ni dager inn in det nye året avgikk den amerikanske designlegenden, Pete Dye, ved døden. Her presenterer vi de ti største ikonene lblant de mer enn 100 banene han designet i løpet av sitt 94 år lange liv.

Svensk Golf har gått gjennom legendens imponerende portfolio, og valgt ut de ti banene de mener har satt sin største avtrykk i golfens verden.

Magasinet konkluderer med at for golfere flest er nok Pete Dye mest forbundet med å ha designet TPC Sawgrass, banen i Jacksonville, Florida, som hvert år er vertskap for The Players Championship.

Etter laber kvalitet på banedesignen i USA rundt midten av forrige århundre, kom Pete Dye som et frisk, nytt arkitektt-pust i 1960-årene, og har stått b ak en rekke baner i den absolutte verdensklassen,

1. TPC Sawgrass, Jacksonville, Florida

Skjermdump: tpc.com/sawgrass

Hull 17 på TPC Sawgrass i Florida er et av verdens mest berømte golfhull.

2. Bulle Rock Golf Course, Havre de Grace, Maryland

Foto: Bulle Rock GC

De svenske stjernene Annika Sörenstam (2005)og Anna Nordqvist (2009) har vunnet majoturneringer på Bulle Rock Gold Club i Maryland.

3. Teeth of the Dog, Casa de Campo, La Romana, Den dominikanske republikk

SATTE REPUBLIKKEN PÅ KARTET: Den dominikanske republikk kom for alvor på golfkartet i 1971 med åpningen av Teeth of the Dog. Foto: Den dominikanske republikk

Pete Dyes mektige kreasjon ytterst langs kysten. Teeth of the dog, åpnet på begynnelsen av 1970-tallet.

4. The Ocean Course at Kiawah Island, Sør-Carolina

Foto: Kiawah Island

Rory McIlroy vant sin andre majortittel på På Kiawah Island i 2012. Banen er like kjent for at Ryder Cup ble spilt her i 1991.

5. Irish Course at Whistling Straits, Sheboygan, Wisconsin

Foto: Whistling Strait

I september 2020 avgjøres Ryder Cup på The Irish-banen ved Whistling Straits- langs Lake Michigans bredder i Wisconsin . Kanskje med Viktor Hovland på laget …

6. PGA West Stadium Course, La Quinta, California

Skjermdump: La Quinta

La Quinta har seks baner. Den mest kjente, PGA West Stadium Course, er designet av Pete Dye.

7. Austin Country Club, Austin, Texas

Skjermdump: Austin Country Club

Den særegne banen til Austin Country Club, Texas har vært vert for WGC-Dell Technologies Match Play siden 2016. Turneringen spilles i slutten av mars hvert år.

8.La Quinta Resort Mountain Course, La Quinta, California

Foto: La Quinta Resort & Club

La Quinta Resort Mountain Course har noen av de vakreste utsiktene og beste naturopplevelsene i Palm Springs fjelldekkede ørkenlandskap øst for Los Angeles.

9. Harbour Town Golf Links, Hilton Head Island, Sør-Carolina

Foto: Sea Island Resort

Harbour Town Golf Links er et fast innslag på PGA Tour uken etter The Masters.

10. Pete Dye Golf Club, Bridgeport, West Virginia

Foto: Pete Dye Golf Club

Pete Dye Golf Club er en privat klubb med en bane som er bygget på et dagbrudd fra en gammel kullgruve. Den har en raffinert layout i et bølgende og vakkert landskap.