Covid-19-utbrudd sender PGA Tour ut i ny krise

Covid-19 Brooks Koepkas

TREKKER SEG FRA UKENS TURNERING: Brooks Koepka trekker seg fra Travlers Championship etter at caddien har fått påvist Covid-19.Foto: Rolex/Chris Turvey

PGA Tour er i en ny krise etter at tester har påvist flere positive tilfeller av Covid-19. Fem spillere har trukket seg fra startlisten.

Blant dem som er rammet er tidligere verdensener, Brooks Koepka, som har trukket seg fra Travelers Championship i Connecticut denne uken etter at hans caddie, Ricky Elliott, testet positivt for Covid-19.

Elliott skal nylig ha vært i samme begravelse som Graeme McDowells caddie, som også testet positivt.

Til Golfweek, som opprinnelig publiserte saken, sier Koepka:

— Jeg trekker meg for å beskytte alle de andre. Jeg mener at det er den riktige tingen å gjøre. Jeg vil ikke risikere noen sitt liv dersom de lider av pusteproblemer eller har underliggende sykdommer. Den eneste måten denne touren kan fortsette er hvis karene gjør denne typen ting, og er proaktive med det.

Elliott testet positivt for viruset onsdag morgen, bare 48 timer etter å ha tatt en negativ test da han ankom Connecticut for turneringen.

Totalt her fem spillere i skrivende stund trukket seg. I tillegg til caddien til Brooks Koepka har også caddien til Graeme McDowell testet positivt. Nick Watney og Cameron Champ har begge testet positivt for Covid-19 siden fredag. Webb Simpson og Chase Koepka har begge trukket seg av forsiktighetsgrunner.

PGA Tour har bestemt seg for å fortsette til tross for at spillere har trukket seg. Men pålegger også samtlige spillere å bære biometriske armbånd, som overvåker dere helsetilstand under spillet

Viktor Hovland er med i feltet, og starter på første tee klokken 19.00 norsk tid i gruppe med Justin Rose fra England og og amerikaneren Tony Finau.

Se også: Livescoring fra Connecticut

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Farmers Insurance Open  med Viktor Hovland og Kristoffer Ventura (28.-31. januar)

  European Tour: Omega Dubai Desert Classic  (28.-31. januar)

  College: Match in the Desert  med Anna Krekling (24.-25. januar)

  College: Timuquana Collegiate  med Herman Wibe Sekne (25.-26. januar)

  College: Arizona Intercollegiate  med Gregory Solhaug (25.-27. januar)

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×