Foto: Rolex/Chris Turvey

PGA Tour er i en ny krise etter at tester har påvist flere positive tilfeller av Covid-19. Fem spillere har trukket seg fra startlisten.

Blant dem som er rammet er tidligere verdensener, Brooks Koepka, som har trukket seg fra Travelers Championship i Connecticut denne uken etter at hans caddie, Ricky Elliott, testet positivt for Covid-19.

Elliott skal nylig ha vært i samme begravelse som Graeme McDowells caddie, som også testet positivt.

Til Golfweek, som opprinnelig publiserte saken, sier Koepka:

— Jeg trekker meg for å beskytte alle de andre. Jeg mener at det er den riktige tingen å gjøre. Jeg vil ikke risikere noen sitt liv dersom de lider av pusteproblemer eller har underliggende sykdommer. Den eneste måten denne touren kan fortsette er hvis karene gjør denne typen ting, og er proaktive med det.

Elliott testet positivt for viruset onsdag morgen, bare 48 timer etter å ha tatt en negativ test da han ankom Connecticut for turneringen.

Totalt her fem spillere i skrivende stund trukket seg. I tillegg til caddien til Brooks Koepka har også caddien til Graeme McDowell testet positivt. Nick Watney og Cameron Champ har begge testet positivt for Covid-19 siden fredag. Webb Simpson og Chase Koepka har begge trukket seg av forsiktighetsgrunner.

PGA Tour har bestemt seg for å fortsette til tross for at spillere har trukket seg. Men pålegger også samtlige spillere å bære biometriske armbånd, som overvåker dere helsetilstand under spillet

Viktor Hovland er med i feltet, og starter på første tee klokken 19.00 norsk tid i gruppe med Justin Rose fra England og og amerikaneren Tony Finau.

Se også: Livescoring fra Connecticut