Cobra utvider King-familien

NYE DRIVERE: Cobra King F6 (t.v.) og F6+ kommer i svart i tillegg til i blått eller orange. På bildet av F6+-driveren ses karbonskinnene tydelig høyt opp i bildet. Foto: Cobra

Cobra Golf har introdusert to nye familiemedlemmer; King F6+ og F6 drivere og fariwaywooder. Sistnevnte produktserie kommer også som jernkøller.

Som alltid ved lansering av golfkøller, nesten uansett merke, er det noen stikkord som går igjen i pressemateriellet.

Når det gjelder jernkøller snakkes det kontroll, tilgivenhet og følelse, om wooder og driver lengdeegenskaper og tyngdepunkt.

Karbonskinner til vektene

Blant nye løsninger legger vi særlig merke til karbonskinnene som de fem justerbare vektene til King F6+-driveren glir på.

Normalt lages slike skinner i tung titan, og vekten som spares kan flyttes rundt til deler av hodet der den kommer mer til nytte for ballbane og slaglengde.

Lillebror King F6-driveren er med en anbefalt utpris på 3295 krone femhundrelappen rimeligere enn plussutgaven.

Den har ikke karbonskinner, men ellers tilsvarende egenskaper som stor sweet-spot, smidd slagflate og vekt fordelt rundt hodets ytterkanter.

Tre farger

Begge modellene kommer i tre farger: Svart, orange eller blått. Løftevinklene spenner fra 7 til 12 grader, og der er et bredt utvalg skaft med forskjellig vekt og stivhet.

F6-familien består også av fairwaywooder fra treer- til åtterwood til 2195 kroner, og har liksom driverne justerbare vekter samt et spesielt innlegg i slagflaten for høyere ballhastighet. Også her finnes det mange skaft å velge blant.

Fire hybrider til 1895 kroner er med i serien, som også har jernkøller til 5495 kroner for et sett på seks køller med stålskaft.

Progressiv design

Jernkøllene er delt opp i fire seksjoner, som hver har spesielle egenskaper der de lange jernene (3-5) har en hul konstruksjon.

Mellomjernene (6-7) har halvt hul konstruksjon, kortjernene (8-PW) har en lavt skåret yttervekt, såkalt cavity-back, mens wedgene (GW-SW) har det som på godt norsk heter muscle-back, med all vekten direkte bak slagflaten samt avrundet såle.

15. januar er satt som dato for salgsstart, alt er tilgjengelig i dameutgave og mye kan leveres også for dem som velger å spille fra venstre.

Les mer: Cobra Golf hjemmeside

Cobra-King-F6-7jern

HERRE- OG DAMEMODELL: Cobra King F6 kommer med både herre- og damemodell, der jernene er delt inn i grupper. For eksempel har 7-jernene halvt hul konstruksjon av hodene. Foto: Cobra Golf

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Corales Puntacana Resort & Club Championship med Kristoffer Ventura (24. -27. september)

  PGA Tour LatinoAmerica: Jacksonville  Championship med  Andreas Halvorsen (23. -25. september)

  European Tour: Dubai Duty Free Irish Open med Kristoffer Reitan (24. -27 september)

  Symetra Tour: IOA Classic  med Karoline Stormo (25.-27. september

  Nordic League: Visby Open   med Jarand Arnøy og Sebastian Eidsæther Syr (22.-24. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Herrer   (23. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Damer   (23. september)

  Amatør: European Amateur Championship  med Herman Wibe Sekne og Michael Mjaaseth (22.-25. september)

  Junior: Srixon Tour 5 Kragerø GK (26.-28. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×