Cobra Golf har introdusert to nye familiemedlemmer; King F6+ og F6 drivere og fariwaywooder. Sistnevnte produktserie kommer også som jernkøller.

Som alltid ved lansering av golfkøller, nesten uansett merke, er det noen stikkord som går igjen i pressemateriellet.

Når det gjelder jernkøller snakkes det kontroll, tilgivenhet og følelse, om wooder og driver lengdeegenskaper og tyngdepunkt.

Karbonskinner til vektene

Blant nye løsninger legger vi særlig merke til karbonskinnene som de fem justerbare vektene til King F6+-driveren glir på.

Normalt lages slike skinner i tung titan, og vekten som spares kan flyttes rundt til deler av hodet der den kommer mer til nytte for ballbane og slaglengde.

Lillebror King F6-driveren er med en anbefalt utpris på 3295 krone femhundrelappen rimeligere enn plussutgaven.

Den har ikke karbonskinner, men ellers tilsvarende egenskaper som stor sweet-spot, smidd slagflate og vekt fordelt rundt hodets ytterkanter.

Tre farger

Begge modellene kommer i tre farger: Svart, orange eller blått. Løftevinklene spenner fra 7 til 12 grader, og der er et bredt utvalg skaft med forskjellig vekt og stivhet.

F6-familien består også av fairwaywooder fra treer- til åtterwood til 2195 kroner, og har liksom driverne justerbare vekter samt et spesielt innlegg i slagflaten for høyere ballhastighet. Også her finnes det mange skaft å velge blant.

Fire hybrider til 1895 kroner er med i serien, som også har jernkøller til 5495 kroner for et sett på seks køller med stålskaft.

Progressiv design

Jernkøllene er delt opp i fire seksjoner, som hver har spesielle egenskaper der de lange jernene (3-5) har en hul konstruksjon.

Mellomjernene (6-7) har halvt hul konstruksjon, kortjernene (8-PW) har en lavt skåret yttervekt, såkalt cavity-back, mens wedgene (GW-SW) har det som på godt norsk heter muscle-back, med all vekten direkte bak slagflaten samt avrundet såle.

15. januar er satt som dato for salgsstart, alt er tilgjengelig i dameutgave og mye kan leveres også for dem som velger å spille fra venstre.

Les mer: Cobra Golf hjemmeside

Cobra-King-F6-7jern
HERRE- OG DAMEMODELL: Cobra King F6 kommer med både herre- og damemodell, der jernene er delt inn i grupper. For eksempel har 7-jernene halvt hul konstruksjon av hodene. Foto: Cobra Golf