Etter å ha representert svenske Kristianstad GK mange sesonger går Caroline Westrup tilbake til Bærum GK. Og blir kanskje norsk statsborger også …
caroline-westrup-tilbake-til-b-rum-gk

TILBAKE I HJEMMEKLUBBEN: Caroline Westrup er tilbake i klubben hun vokste opp i, Bærum GK, etter mange år i svenske Kristianstad GK. Nå gjenstår bare at hun blir norsk statsborger også.

caroline-westrup-tilbake-til-b-rum-gk

caroline-westrup-tilbake-til-b-rum-gk

caroline-westrup-tilbake-til-b-rum-gk


I Bærum Golfklubb kan de juble over at Caroline Westrup igjen har valgt å representere klubben hun vokste opp i.

— I am back! sier hun til Golferen.no.

Med svenske foreldre (ikke ukjente Charlie Westrup er pappa) er Caroline svensk statsborger. Men hun har vokst opp i Bærum. Hva føler hun seg? Mest svensk eller mest norsk?

— Jeg har jo spilt for Sverige lenge nå, med EM og VM. Så jeg er vel fortsatt mest svensk.

— Eller amerikansk, legger hun til.

Caroline gikk nemlig på college ved Florida State University, der hun gikk ut i 2009, og bor fortsatt i Floridas hovedstad, Tallahassee.

Meritter i kø

Dersom 26-åringen (blir 27 år 11. februar) skifter til norsk statsborgerskap, kan hun skilte med en amatørkarriere ingen norsk golfspiller er i nærheten av å matche:

Han har blant annet tre EM-gull, ett VM-gull, tre EM-sølv og var nummer én på den amerikanske collegerankingen 2006/2007, der hun har fem individuell seiere og fire All American-titler.

Caroline spilte på Europas Junior Solheim Cup-lag i 2003, som slo USA takket være en putt en annen norsk jente satte: Marianne Skarpnord. I 2005 kom Caroline på andreplass, og ble beste amatør, i LET-turneringen i Finland

Olympisk golf 2016?

Caroline vil gjerne spille olympisk golf når idretten er tilbake på programmet i Rio 2016. Og konkurransen for å komme på det norske laget er mye mindre enn på det svenske.

— Ja, jeg vet det. Vi får se hvordan det går. Kan aldri si aldri, svarer hun på spørsmålet om hun kan tenke seg å også skifte statsborgerskap, ikke bare hjemmeklubb.

I år blir det mest spill på Futures Tour i USA for Caroline.

— Og så litt på LET også, men de har ikke så bra terminliste i år.

I fjor ble Caroline Westrup nummer 96 på europatourens pengeliste med 19.929 euro innspilt på elleve turneringer, og delt 29.-plass i Tenerife Ladies Open som beste resultat.

Fornøyd klubbsjef

Bærum Golfklubbs daglig leder, Brede Kristoffersen, er naturlig nok svært glad for at Caroline Westrup er tilbake i medlemsrekkene igjen:

— Det er veldig hyggelig at hun kommer tilbake til gamleklubben. Det er her hun hører til. Det var her hun vokste opp, og det er her hun er når hun er hjemme i Europa.

Kristoffersen poengterer også at det er Caroline selv som har villet komme tilbake til Bærum GK, og ikke klubben som har rekruttert henne.

Uansett, med Annette Lyche og Olivia Hüllert også på medlemslisten, kommer Bærum GK til å bli dødelig i sommerens Lag-NM.

Se også: Caroline Westrup hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.